AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szűrőkészlet választása.

Az autószűrők elengedhetetlen kellékei minden járműnek. A szűrőkészlet nélkül olyan szennyezőanyagok juthatnak a motorba, amelyek tönkretehetik azt, valamint az utastérbe jutó szennyeződések, egészségünkben is kárt tehetnek. A teljes autószűrők kínálat ide kattintva tekinthető meg!

Szűrőkészlet típusok

Az autószűrőknek megvannak a saját speciális feladatai. A szűrőkészletek a gépjármű motorfajtájához tartoznak, melyek típuson belül és működési elvük alapján is változhatnak. A szűrőkészlet elemei között megtalálható az olaj-, üzemanyag-, levegő- és pollenszűrő. Az olajszűrők kiválasztják az olajba kerülő idegen anyagokat, apró szemcséket és vegyszereket, még az égéstérbe kerülés előtt. Ha az olajban maradnak ilyen szennyeződések, azok károsíthatják az alkatrészeket, vagyis minden olyan kelléket, melynek kenéséhez olajakat használnak. Az üzemanyagszűrők, a benzinben és gázolajban található szennyeződéseket állítják meg, ezzel védik meg az üzemanyagrendszer minden elemét, az elhasználódás és károsodás ellen.


Keresse meg az autójához megfelelő szűrőkészlet alkatrészeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Szűrőkészlet az egészséges utazásért

Szennyezett autó szűrőA levegőszűrők a szilárd szemcséket állítják meg, mint a por és korom, melyek a motor által beszívott levegőben találhatók. A mai modern szűrők, szinte teljes szűrési hatást érnek el. Ezek minden autótípusnál szétszerelhető házból és kicserélhető szűrőbetétből állnak. A pollenszűrők vagy utastérszűrők a szellőzőrendszer vagy klímaberendezések által, az utastérbe jutó levegő szűrésére szolgálnak. Fáradságérzetet, könnyezést, vagy légzési nehézségeket okozhatnak a szennyeződések, melyek a levegővel együtt kerülnek az utastérbe. Azokban a kocsikban, melyekben nincs pollenszűrő, a szennyezettség hatszor is magasabb lehet, mint a szabad levegőn. Figyeljünk oda a járművünkben található szűrőkészlet karbantartására, így elkerülhetjük a motor, illetve egészségünk károsodását.