AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Pollenszűrő választása.

Pollenszűrő az utastér egészséges levegőszűrője, ha cserélni kell, akkor az alkatreszek.hu kínálatában olcsón rendelhet minőségi utastér szűrőt autójához!

Aktívszenes pollenszűrő

Pollenszűrő autójába, hogy az utastér mindig tiszta és egészséges legyen! Nélküle ma már alig gördül le a szerelőszalagról korszerű gépkocsi. A 21. században az autózás általános komfortérzetéhez tartozik a tiszta levegőhöz az utastér szűrő üzemeltetése. A leghatékonyabb az aktívszenes pollenszűrő, ...


Keresse meg autójához megfelelő pollenszűrőt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...ahol a beépített aktívszén hatalmas felület köti le a polleneket az egyéb szennyeződéssel együtt. Amíg a többi autószűrő alapvetően a gépjármű működéséhez szükséges, addig a pollenszűrő kizárólag a jármű utasainak kényelmét szolgálja. Az aktívszenes és valamennyi más pollenszűrő is nagy választékban kapható minden autótípushoz kedvező áron. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Pollenszűrő vásárlása, cseréje

Utastéri levegőszűrőkVásárláskor itt is érdemes utánanézni, hogy milyen típusú pollenszűrő működik a kocsinkban. Ha Alcaszűrő, akkor az alkaszűrők között nézzünk szét. Vannak más, ugyancsak népszerű márkák, mint például a Filtron szűrő, vagy a Man szűrők. A Filtron szűrő, a Man szűrők az Alca szűrő teljes választékot kínál és minőségben valamennyi szinte ugyanazt nyújtja. Egyéb közös jellemzőjük mellett abban is hasonlítanak egymásra, mondjuk az Alca szűrők és egy Filtron szűrő, vagy a Man szűrők, de minden más márka is, hogy időnként elkerülhetetlen minden pollenszűrő cseréje. Izzadó, bágyadt utasok, makacsul párásodó ablak jelzi, hogy már nem halogatható a pollenszűrő cseréje. Szerencsére a csere nem túl bonyolult művelet, otthon a garázsban is el lehet végezni. Viszont gépkocsinként eltérő módon kell végrehajtani, ezért a pollenszűrő csere is azzal kezdődik, hogy utánanézünk, hogyan kell csinálni. Nem fordítva, tehát nem jó magyar szokás szerint, hogy először – mi az nekünk egy pollenszűrő cseréje -, felkiáltással nekiugrunk a dolognak, és amikor nem megy, akkor ütjük be a google keresőbe a pollenszűrő csere szót.

Pollenszűrő

 

Pollenszűrő az utastér egészséges levegő szűrője, érdemes tavasszal és ősszel ellenőrizni és ha elkoszolódott cserélni. Webáruházunkban minden autótípushoz többféle márkában vásárolhat országosan kedvező árakon.

Pollenszűrő a klímarendszer szűrője, időszakos cseréjével saját és utasaink egészségét óvjuk

Az utastéri levegőszűrő, vagy pollenszűrő az utastérbe, a gépkocsi szalonjába jutó friss levegőt szűri. Ez azt jelenti, hogy ha csukva vannak az ablakok, de megy a szellőzés, a kintinél valamivel tisztább, szűrt levegőt szívhatunk be a kocsiban, függetlenül attól, hogy megy-e a fűtés. Az utastéri szellőzés ventilációs rendszere messze nem olyan erős, mint amilyen erővel a motor szívja be a levegőt. Ezért az utastéri szűrő pórusai nagyobbak, mint a motor légszűrői. Ettől még eltömődhetnek. Ha egyszer megfigyeljük, hogy kell hozzáférni, kicserélni, magunk is megtehetjük. A periódusidőt általában a gyártók meghatározzák, de évente feltétlenül ajánlott.

Pollenszűrő kereső webáruház

 

Az utastéri levegőszűrőt szokás pollenszűrőnek is nevezni

Utastéri levegőszűrő működése, felépítéseA szaknyelvben nem alakult ki egyetértés, hogy pollenszűrőnek csak a klímával felszerelt kocsik szűrőit nevezzük, vagy mindegyiket. Tény, hogy vannak összetett, nagyon hatékony szűrők is, több réteggel: előszűrő, fő szűrő és aktív szenes gázszűrő egyesül bennük. Ezeket a dugóban sokat közlekedőknek, az allergiásoknak, légúti megbetegedésben szenvedőknek különösen ajánljuk. A pollenszűrő nem csak a szálló virágport (polleneket) szűri ki, hanem a levegő minden alakos szennyeződését, jó hatékonysággal, ha nem is száz százalékban. A klímarendszer ellenőrzésekor a klímás kocsik szűrőit, az egyszerű utastéri levegőszűrőt pedig a 15 ezres szervizeléskor a jobb szervizek mindig ellenőrzik, de legalább rákérdeznek, felhívják erre a figyelmet. 
Utastéri levegőszűrő autó

Pollenszűrő csere házilag is elvégezhető, általában könnyen hozzáférhető helyen van kialakítva 

Ha sokan ülnek az autóban, magas fokozaton jár a szellőztető és nem belső keringetésre van állítva, mégis arra panaszkodnak az utasok, hogy „nincs levegő” az autóban, biztos, hogy eltömődött, elhasználódott már a pollenszűrő. Télen, nedves időben az ablakok, a szélvédő párásodása is intő jel. A nyitott szellőzőnyílásból magas fokozaton alig érezhetően jön a levegő – cserélni kell a légszűrőt. Az utastéri levegőszűrőre is igaz: aki sűrűn jár poros utakon, szennyezett nagyvárosi környezetben, gyakran araszol a dugóban, az cserélje gyakrabban a szűrőt. Megéri. A fáradékonyság, az alattomos álmosító, levegőtlen utastér a kocsink épségét, de az életünket is veszélyezteti.

 

Utastéri levegőszűrő csere
Utastéri levegőszűrő csere