Európai Regionális Fejlesztési Alap
AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Pollenszűrő választása.

Pollenszűrő az utastér egészséges levegőszűrője, ha cserélni kell, akkor az alkatreszek.hu autószűrők kínálatában olcsón rendelhet minőségi utastér szűrőt autójához!

Aktívszenes pollenszűrő

Rendeljen pollenszűrőt kocsijába, hogy az utastér mindig komfortos és tiszta maradjon. A mai modellek már nem igazán jönnek ki a gyárból pollenszűrő nélkül. Manapság már a szokványos komfortérzethez és egészséghez hozzájárul az utastér szűrő használata. 


Keresse meg az autójához megfelelő pollenszűrő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok

Több fajta verzióban is létezik, a leghatékonyabb mindenképpen az aktívszenes verzió. Ennél egy beépített aktívszén réteg fogja meg, és köti le a polleneket az egyéb szemcsékkel együtt. Míg az egyéb autószűrők leginkább a kocsi optimális működéséhez kellenek, addig a pollenszűrő a sofőr és az utasok kényelmét, egészségét biztosítja. Webáruházunkban gazdag választékból válogathat a legtöbb autótípushoz, legyen szó aktívszenes vagy egyéb típusú pollenszűrőről.

 

Pollenszűrő vásárlása, cseréje

Utastéri levegőszűrőkVásárláskor itt is érdemes utánanézni, hogy milyen típusú pollenszűrő működik a kocsinkban. Vásárlóink egyik kedvence az Alca, de vannak más, ugyancsak népszerű márkák, mint például a Filtron vagy a Mann szűrők. A Filtron, a Mann, az Alca szűrők teljes választékot kínál, és minőségben valamennyi szinte ugyanazt nyújtja. A pollenszűrő rendszeres cseréje nem csak az autó szempontjából fontos, de a sofőréből és az utasokéból is. Legtöbben az időszakos szervizek alkalmával ejtik meg az utastér levegőszűrő cseréjét, de minimum évente egyszer ajánlott. Izzadó, bágyadt utasok, makacsul párásodó ablak jelzi, hogy már nem halogatható a szűrőcsere. Szerencsére a csere nem túl bonyolult művelet, otthon a garázsban is el lehet végezni. Viszont gépkocsinként eltérő módon kell végrehajtani, ezért a szűrőcsere is azzal kezdődik, hogy utánanézünk, hogyan kell csinálni. Nem fordítva, tehát nem jó magyar szokás szerint, hogy először – mit nekünk egy szűrőcsere –, felkiáltással nekiugrunk a dolognak, és amikor nem megy, akkor ütjük be a Google keresőbe a pollenszűrő csere szót.

Pollenszűrők egymás mellett

A klímarendszer szűrője, időszakos cseréjével saját és utasaink egészségét óvjuk

Az utastéri levegőszűrő, vagy pollenszűrő az utastérbe, a gépkocsi utasterébe jutó friss levegőt szűri. Ez azt jelenti, hogy ha csukva vannak az ablakok, de megy a szellőzés, a kintinél valamivel tisztább, szűrt levegőt szívhatunk be a kocsiban, függetlenül attól, hogy megy-e a fűtés. Az utastéri szellőzés ventilációs rendszere messze nem olyan erős, mint amilyen erővel a motor szívja be a levegőt. Ezért az utastéri szűrő pórusai nagyobbak, mint a motor légszűrői. Ettől persze még ugyanúgy eltömődhetnek.

 

Kellemetlen szag távozik a légkondijából? Netán túlságosan párásodnak a kocsi ablakai? Ilyen esetekben sokszor csupán a pollenszűrő elhasználódása áll a háttérben. A benedvesedett szűrő miatt nedves levegőt fog fújni a ventilátor a kocsiba, a koszos alkatrész pedig átengedi a vírusokat, baktériumokat, mi több, még a kipufogógázokat is. A pollenszűrő után érdemes ózonos klímatisztítást is végeztetni autónkban, ezzel is óvva saját és autónk egészségét.

 

Pollenszűrő kereső webáruház

 

Most akkor utastéri levegőszűrő vagy pollenszűrő?

Utastéri levegőszűrő működése, felépítéseA szaknyelvben nem alakult ki egyetértés, hogy pollenszűrőnek csak a klímával felszerelt kocsik szűrőit nevezzük, vagy mindegyiket. Tény, hogy vannak összetett, nagyon hatékony szűrők is, több réteggel: előszűrő, fő szűrő és aktív szenes gázszűrő egyesül bennük. Ezeket a dugóban sokat közlekedőknek, az allergiásoknak, légúti megbetegedésben szenvedőknek különösen ajánljuk. A pollenszűrő nem csak a szálló virágport (polleneket) szűri ki, hanem a levegő minden alakos szennyeződését, jó hatékonysággal, ha nem is száz százalékban. A minőségibb szervizekben mindig ellenőrizni szokták a klímás autók szűrőit a klímarendszer átvizsgálásával egyidejűleg, illetve a sima utastéri levegőszűrőt is mindig cserélik a kötelező szervizek alkalmával.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utastéri levegőszűrő csere
Utastéri levegőszűrő csere