AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olajszűrő tömítés választása.

Az olajszűrő tömítés fontos része az autónak, hisz ez gátolja meg, hogy a nyomás alatt lévő olaj, ne szökhessen meg a szűrőből, miközben megóvja annak teljesítőképességét. Böngésszen az autószűrők webáruház teljes választékából!

Olajszűrő tömítés fontossága

Az autószűrők elengedhetetlen alkatrészek minden autóban. Szükség van rájuk, hogy a gépjármű motorja tovább tudjon üzemelni. Ennek hiánya esetén, olyan szennyező anyagok juthatnak a motorba, melyek miatt tönkre mehet vagy ronthatják annak hatásfokát. A szennyeződések megtalálhatók az üzemanyagban, a hidraulika folyadékban és a kenést biztosító motorolajban egyaránt. Ezeket még az égéstérbe kerülés előtt ki kell szűrni. Az olajszűrő-házban található az olajszűrő, melynek az a funkciója, hogy kiválassza a kenőanyagba kerülő idegen anyagokat, vegyszereket, apró szemcséket. Ha az olajban maradnak ilyen szennyeződések, azok károsíthatják a súrlódó alkatrészeket, vagyis minden olyan elemet, melynek kenéséhez olajakat használnak. Ennek az olajszűrőnek egy fontos része a tömítés, mely meggátolja az olaj kijutását a szűrőből.


Keresse meg az autójához megfelelő olajszűrő tömítés alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Olajszűrő tömítés cseréje

Olajszűrő Az olajcserék alkalmával, érdemes az olajszűrő tömítés cserélése is. Ezek idővel deformálódnak, veszítenek állagukból, az olaj magas hőmérséklete, a nagy nyomás és a korszerű kenőanyagokban található adalékok miatt. Az adalékok a motornak jót tesznek, de a tömítéseket rongálják. Ez az olaj szivárgásához és a kenés minőségének romlásához vezet. A tömítés cseréjét akkor is elvégezhetjük, amikor nem látjuk szükségesnek, hisz áruk nagyon alacsony, és ezzel megspórolhatunk sok időt, és az esetleges károk esetén a szerelő és egyéb alkatrészek költségét is. A gumitömítések, az autó típusától függnek, az alapján vásároljunk. Ha kétségünk adódik, vagy nem találunk a mi autónknak megfelelőt, kérjük hozzáértő személy segítségét.