AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Sportlégszűrő választása.

Sportlégszűrő használatával nem csak nagyobb motorteljesítmény érhető el, de még a motor üzemanyag felhasználása is csökkenthető, vagyis a ráfordított pénz gyorsan megtérülhet. Autószűrők kínálatunk nem csak sportlégszűrő termékeket tartalmaz, tekintse meg a teljes kínálatot!

Mi a sportlégszűrő lényege?

A négyrétegű, szövet és olaj kompozíciójú szabad áramú, autókban használatos légszűrőket sportlégszűrőknek szokták nevezni. A sportlégszűrő olyan autóalkatrész, mely kizárólag előnyökkel rendelkezik hagyományos társaival szemben. Használatának létjogosultságát sok évtizedes utcai- és verseny használat közben szerzett gazdag tapasztalat bizonyítja.


Keresse meg az autójához megfelelő sportlégszűrő alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Légszűrők

Egyszerre teszi lehetővé a nagyobb motorteljesítmény elérését és az üzemanyag fogyasztás csökkentését. Előnyös tulajdonságai miatt használata rohamos tempóban nő világszerte.

A sportlégszűrő a nagy teljesítményű motorok speciális levegőszűrője

Speciális levegőszűrő sport és versenyautókhoz. A sport légszűrő kialakítása biztosítja a nagy levegő áteresztő képességet minimális ellenállás és maximális szűrő képesség mellett hosszú élettartammal. A sportlégszűrővel ellátott autók vezetője azt tapasztalja, hogy a járműve a szokásosnál jobban gyorsul, miközben az üzemanyag fogyasztás sem ugrik meg. Nagy előnye ezeknek a szűrőknek, hogy a méretezésüknél fogva számos autómárkánál használhatók. Bár drágábbak, mint hagyományos társaik, de érdemes tekintetbe venni, hogy használatukkal egyszer s mindenkorra búcsút lehet mondani a szűrőcseréknek, mivel 10-30 ezer kilométer megtétele után ezeket nem kidobni és cserélni, hanem egyszerűen csak kimosni kell.

Autó levegőszűrő Sportlégszűrő az autóban

A sportlégszűrő előnyei

Sportlégőszűrő előnyei és típusai: Maximális levegő áteresztés, Megnövekedett forgatónyomaték, Változatlan káros anyag kibocsátás

  • Egyszerű direktszűrő
  • Dupla felületű direktszűrő (tetején lévő nyílás segítségével több levegő áramoltatására képes.)
  • PowerFlow (tetején lévő nyílás segítségével több levegő áramoltatására képes.)

A direkt sport levegőszűrő nagyobb levegő áteresztő képességgel rendelkezik, mint a papírszűrő ezért teljesítménynövekedés és jobb gyorsulás érhető el, fogyasztáscsökkenés mellett. Beszerelése egyszerű, a gyári levegőszűrő ház helyére, közvetlenül a szívócsőre szerelhető. A sport légszűrők előnye, hogy 40-50% kal több levegőt képesek átengedni, mint a hagyományos
papírszűrők. Anyaguk több réteg textilháló, amelyek két réteg fémháló közt helyezkednek el, a textilre felvitt olajfilm szűri meg a levegőt. Cserélni ezeket a szűrőket nem kell, viszont gyakran kell őket tisztítani.

Sportlégszűrő karbantartása, tisztítása

5 ezer kilométerenként, tisztítás után speciális olaj spray -vel visszük fel a szűrőréteget. A levegőszűrő élettartama korlátlan lehet szakszerű felszerelés és karbantartás esetén!

Kapcsolódó termékünk:
SCT Sport Levegőszűrő olaj spray, sportlégszűrők karbantartásához cikkszáma: 99640 (200 ml)
SCT Univerzális sportlégszűrő tisztító, sport levegőszűrők tisztításához cikkszáma: 997209 (500 ml)