AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hidraulika szűrő választása.

Hidraulika szűrő a szivattyú által keringetett folyadékot szűri, védve a hidraulikus rendszer alkatrészeit az elszennyeződéstől. Időszakos cseréjével óvja ezen alkatrészeket. Más autószűrők is szükségesek autójához? Nálunk biztosan megtalálja, amit kell!

A hidraulika szűrő cseréje a igénybevételtől függetlenül évente ajánlott.

A hidraulikus munkafolyadék feladata, hogy a nyomást átadja munkahenger segítségével, miközben a mozgó gépalkatrészeket keni. A nyomásveszteségből adódó hőt elvezeti, a nyomáscsúcsok okozta lengéseket csökkenti, levált anyag részecskéket eltávolítja és védi a rendszert a korrózió ellen. Ezt szűri a hidraulika szűrő.


Keresse meg autójához megfelelő hidraulika szűrőt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A hidraulikus rendszerekbe épített hidraulika szűrők elsődleges célja, az üzembiztos működés és a rendszer elemeinek élettartam növelése. A munkafolyadékban lehetnek apró fémrészecskék, por, festék és számos olyan szennyeződés amely, jelentősen csökkenti a hatásfokot, élettartamot. A hidraulika szűrőnél elhelyezés szerint megkülönböztetünk főáramú és mellékáramú szűrést.

Hidraulika szűrő vázrajz

Automata és kézi sebességváltó hiraulikaszűrő cseréje.

A hidraulika szűrők cseréje szükséges, hiszen ez az alkatrész is elhasználódik a szennyeződésektől. Annak, hogy mennyi ideig bírja 3 fő befolyásoló tényezője van.

  • függ a hidraulika szűrő szennyeződés-felvevő képességétől (szűrőfelület),
  • a környezet porterhelésétől és
  • a hidraulikus rendszer tömítettségétől (zártságától), pld.: a munkahenger rúdon a rúdtömítésen át bekerülhet a szennyeződés.

A gyári gépkönyvek tartalmazzák a hidraulika szűrő csere idejét, de természetesen a csere szükségessége ettől eltérhet. Ha ez az ismeret nem áll rendelkezésre, célszerű a hidraulika szűrőt eltömődésjelzővel felszerelni. Ha az eltömődés jelző jelez, a hidraulika szűrőt a lehető leghamarabb cserélni kell.

 

hidraulika tartály rajz

Most következzen egy rövid összegzés, melyben 3 részre bontjuk a hidraulika szűrőket:

  1. Szívó-ági hidraulika szűrő: azokat a szűrőket kategorizáljuk ebbe a csoportba, melyek a beviteli vonalon védik a durva szennyező részecskéktől. A hidraulika szűrő anyaga általában fém háló. A szűrés folyamán a nyomásesés nem lehet túlzott.
  2. Nyomó-ági hidraulika szűrő: ezek a szűrők közvetlenül a nyomás alatti vonalon vannak felszerelve. A hidraulika szűrő anyaga szintetikus szálak, rendszerint teljesen vagy részben cellulóz média.
  3. Visszafolyó-ági hidraulika szűrő: az olaj szűrésére szolgál, mégpedig még az előtt, mielőtt az visszafolyna a tartályba. Itt nagy hidraulika szűrő felfogó képességre van szükség annak érdekében, hogy a hosszú élettartamot biztosítsa, s ezáltal a megkívánt tisztaságot szintén tudja tartani a tartályban. A hidraulika szűrő média szintetikus rostokból vagy cellulózból áll.

Keresse fel webáruházunkat az alábbi elérhetőségen és még több információra talál, de ha kérdése van, az ott található elérhetőségeink bármelyikén állunk szíves rendelkezésére. A Kovács Autóalkatrész Kereskedelmi Kft. kedvező áron és szakszerűen segít Önnek mindenben, ami autóval kapcsolatos. Találja meg az autójának megfelelő hidraulika szűrőt olcsón a legjobb márkák között. Mann, Mahle-Knecht, és egyéb gyártók termékei közül választhat. Hidraulika szűrő kereső autójához, kedvező árakon a Kovács Autó webáruházából.