AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóápolás - Szivacsok választása.

Autómosó szivacsok a funkciójuknak megfelelően, speciális tulajdonságokkal rendelkeznek, ahhoz a célhoz alkalmazkodva, amire használjuk őket. Nagyok és masszívabbak, hogy hatékonyan távolítsák el a makacs szennyeződéseket.

Szivacsok az autó mosásának és ápolásának elengedhetetlen kellékei!

Szivacsok autómosáshoz, rovar eltávolításhoz, üveg tisztításhoz és vannak külön polírozáshoz. Az ember úgy vélné, hogy a bármelyik szivacs bárhol használható, jobban tesszük viszont, ha egy bizonyos szivacsot lehetőleg egy bizonyos célra használunk. Tehát ha az egyik nap a hátunkat mossuk egy szivaccsal,...


Keresse meg autójához megfelelő szivacsokat:

1 2 3 >  >>
1 2 3 >  >>

...akkor másnap ne használjuk autómosásra és fordítva. De a dolog azért nem ilyen egyszerű. Tekintse meg további termékeinket is autója ápolásához!

Autóápoló szivacsok többfélék lehetnek.

Autómosó szivacsok, puha és kemény kivitelben.

A mesterséges szivacsoknak ma már több alfaja, típusa, fajtája van, mint a természetes szivacsoknak. Már csak a méretük folytán is, hiszen vegyünk egy népszerű mosogató szivacsot, ami kisebb, mint egy női tenyér és próbáljunk meg azzal lemosni egy nagyobbacska Lexust. Arról nem beszélve, hogy például a mosogató szivacs szándékosan dörzsölő felülettel is el van látva, hogy az edény aljára égett anyagokat fel lehessen vele lazítani. Isten ments, hogy ilyennel essünk neki az autómosásnak, mert arra rámenne a kocsi fényezése. Az autószivacsokat tehát a méretükön túl az is megkülönbözteti minden egyéb szivacstól, hogy vigyáznak a kocsi fényezésére, nem csak nem dörzsölnek, de igyekeznek magukba zárni a kemény szennyeződéseket, a kvarc alapú port, homokot, hogy az ne karcolja a kocsi festését.

A mosószivacsok tulajdonságai.

A kocsi mosása közben a nagy felület miatt a szivacsnak sok vizet kell tudni magába szívni, továbbá olyannak kell lennie, hogy bírja a sűrű „kicsavarást”, mivel a szivacsba bekerült kvarcszemcséket minél gyakrabban ki kell mosni, nehogy felsértsék a fényezést. Az is fontos, hogy az autóápoló szivacs jól ellenálljon az olajos szennyeződéseknek, hiszen az autókon - az útról felverődő sár miatt - sok az olaj alapanyagú szennyeződés, ami egyes műanyagokat képes feloldani. Jó, ha a szivacs, a keféhez hasonlóan hosszú nyélen van, ami lehetővé teszi, hogy – főleg nagyobb járművek esetén - a kocsi teteje és a nagyobb motorháztető középső felülete is jól elérhető legyen vele. Természetesen az autómosáshoz is használunk mindenféle autóápoló vegyszert, tisztító vagy ápoló anyagot, ezért a szivacsnak ezekkel sem szabad reakcióba lépnie.