AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóápolás választása.
Lotus Cleaning Autóápolás Illatosítók széles választékban

Autóápolási termékek webáruháza, széles kínálat, Sonax teljes termékpalettája, országosan kedvezményes árak! Itt mindent megtalál autója ápolásához és karbantartásához, ráadásul akciós árakon. Autóápolási termékeink mellett sok más autóalkatrész is elérhető kedvezményesen.

Autóápolási termékek kedvező áron autója értékének és ragyogó tisztaságának megőrzése érdekében!

Az autó kellő ápolásáról a legtöbben hajlamosak megfeledkezni, holott ezzel sokat ártunk a kocsinak is, és az értékállóságának is. Nem kizárólag esztétikailag fontos az autóápolás, mivel nem mindegy, hogy milyen kondícióban lesz néhány év elteltével. Az autóápolás nem csak azt jelenti, hogy lemossuk, tisztán tartjuk a járgány karosszériáját, vagy kiporszívózzuk az utasteret.


Rendelje meg autójához a keresett autóápolási termékeit:


Autó külső ápolásaSzükség lehet kisebb javításokra is, például egy kisebb karcolás miatt. Az ilyesmit célszerű jól megválogatott, megbízható termékekkel elvégezni, hiszen ha majd évek múlva használtan el akarjuk adni az autónkat, az árát komolyan befolyásolhatja, hogyan bántunk vele. Persze az sem mindegy, hogy néz ki, amíg mi használjuk. Egy leharcolt, elhanyagolt autó a mi tekintélyünket is kikezdi... Jó helyen jár, ha szeretné megtalálni az autóápoláshoz szükséges kiegészítőket. Szó szerint A-tól Z-ig minden van, ami gépjárművének tisztításához, apróbb javításához kellhet. Mosni szeretné autóját? A jeget kell lekaparni? Esetleg van egy kis karcolás kívül, vagy egy kis por belül? Kedvére válogathat az általános tisztítószerektől kezdve, a zsírtalanítókon át a festékig – a teljesség igénye nélkül. Mindent megtalál egy helyen és kedvező áron. Autóápolási termékeink főbb márkái:

Armor all, Astonish, K2, Mammooth, Motip, Sct, Sonax, Turtle wax.

Sonax autóápolási termékek webáruháza


Autóápolási termék választéka, kiemelt Sonax termékek.

Persze attól függően, hogy éppen mire van szükségünk, széles kínálatból válogathatunk. Kellhet általános tisztítószer, sampon vagy szélvédő mosó, szilikon spray, mikroszálas tisztítókendő és szivacs, festék, gumiápoló és felnitisztító, zsírtalanító. Belülre jöhet például üléstisztító hab és műszerfal ápolószer. Még a motorblokk tisztításához is kaphatunk direkt arra kifejlesztett terméket. Az a fontos, hogy mindez ne csak egyszeri nekibuzdulás legyen, azokat a termékeket, amelyek beváltak, célszerű rendszeresen használni. Tekintse meg márkaismertetőnket és összegyűjtött Sonax termékkínálatunkat.

Autóápolás, csak alaposan és jókedvvel, de hogyan mossuk le a kocsinkat egyszerűen és gyorsan? Milyen technikai újításokkal tehetnénk könnyebbé az életünket? Miben segít minket a nanotechnológia?

Autóápolás termékek széles választékát kínáljuk autód tisztításához és karbantartásához

Autóápolás nanotechnológia segítségévelTudtad, hogy létezik olyan szélvédőmosó, amiről lepereg a víz, és nem tapadnak meg a szennyeződések hónapokig? Hogyan távolítsd el a karcolódásokat? Igyekeztünk minden praktikát összeszedni, hogy megkönnyítsük az autóápolást. Tudd meg, hogyan varázsolhatod újjá, fényessé autódat, és óvhatod meg értékét, kényelmét, biztonságát. Az autóápolás része a kopó és fogyó alkatrészek és kenőanyagok ellenőrzése is.

Autóápolás - Kárpittisztítás

Mannol kárpittisztítóVannak jó kárpittisztítók, s magunk is csodát tehetünk a használati utasítás pontos betartásával. A bőrfelületeket langyos, enyhe detergensoldattal (egyszerű semleges hajsamponnal vagy tusfürdővel akár) érdemes gondosan lemosni, szárazra törölni, utána parafinolajjal átdörzsölni, és hagyni jól megszáradni. Speciális, enyhén színező bőrápolók is kaphatók. Ami nem árt az otthoni bőrkanapénak, az jó lesz az autó bőrüléshez is. Ez igaz fordítva a termékeinkre is. Ajánlott, hogy a színfelújító ápolószert először egy nem nagyon látható helyen, kicsi felületen próbáljuk ki. Mondják a nők, hogy minden férfi színvak, nem árt az asszonyt, barátnőt, nővért megkérni egy kis ellenőrzésre. A hölgyek autójának rendbetétele amúgy is rendre a férfiakra marad. Lehet, hogy életünk párja otthon gyönyörűen takarít, de az autó kicsinosítása férfidolog. Sokan amúgy is azt vallják, csak az van igazán jól megcsinálva, amit magadnak csinálsz.

 

Hozzávalók: Ablak mosó/lehúzó, Általános tisztító, Autómosó kefe, Autósampon, Szivacsok, Törlőkendő
A külső mosással általában egy baj van: akinek nincs kertes háza, telke, annak nem nagyon van hol megcsinálni. A porszívót is csatlakoztatni kell a hálózatba. A benzinkúti szerkezet csak pótmegoldás, vigyük magunkkal a gyereket vagy a jó barátot, hogy legyen, aki bedobálja az érméket. Akinek van kerti csapja, slagja, az egy puha, nem morzsolódó és nagyobb szivaccsal, autósamponnal, gyönyörűre moshatja a kocsit. Az ajtók záródó felületeihez kefe kell meg samponos víz a vödörbe, itt nem segít a vízsugár. A műanyagfelületek ápolásához az impregnált kendők helyett a szilikonos műanyagápolókat ajánljuk. A legfőbb szerszám a puha, nem szöszölő pamutrongy, az átkent felületet többször és alaposan töröljük át, nincs rosszabb a nagy melegben, mint az „izzadó”, ragacsos műszerfal, konzol vagy kartámasz.
Autóápolás ablak mosó lehúzóAutóápolás Általános tisztítóAutóápolás AutósamponAutóápolás TörlőkendőAutóápolás Szivacsok

Autóápolás - karcmentesítés, polírozás

Hogyan polírozzuk autónkat? Az ügyesebbek a karcolások ellen is felvehetik a harcot. Csak teljesen tiszta, és teljesen száraz felület polírozható. A hagyományos fényezéshez a durvább szemcséjű, a metálhoz a közepes, a lakkozott felületekhez a finom polírpaszta a legjobb. Színfrissítőt (colour restorer) is használhatunk polírozás előtt. Vigyázat, az nem működik, hogy lemosatom az autót a városban, hazahajtok, majd elkezdek polírozni! Annyi por mindenképpen kerül ilyenkor a kocsira, hogy többet árthatunk, mint használunk. Szóval, polírozni csak otthoni mosás után polírozó kendővel szabad! A teljesen tiszta, a paszta minden maradványától megtisztított polírozott felület „testápolója” az autóviasz (car wax). Van, hogy mindez nem elég, mert a karcolás mélyebb, esetleg megindult a korrózió. Aki elég bátor és még ügyesnek is tartja magát, ne ijedjen meg ettől sem. Finom és nedves dörzspapírral (200-as és innen felfelé, de maximum 400ig!) csiszoljuk át a sérült részt, és szárítsuk meg teljesen. A szórókitt szintén spray, a javítókitt felkenéséhez jó spatula és nagyobb ügyesség kell. Igyekezzünk annyira sima felületet kialakítani, amennyire csak lehetséges, majd száradás után csiszoljuk simára. A kittelt (egye fene: gittelt) felületet enyhén homorúra, a felvitt festéket enyhén domborúra képezzük ki. Aligha van mindenkinek szórópisztolya, lehet ecsetet is használni, a tökéletes száradás után jöhet a polírozás, azzal szintbe is hozzuk a festéket, amit a jobb boltokban a színkód alapján bekevernek, akár kicsi, mondjuk 100 grammos tételben is. Ha tanácstalanok vagyunk, egy rendes karosszériás megmondja, hol veszi ő a festéket.
Sonax Wax tartos viasz - autóápolásSonax Polir metál fényező - autóápolásAutóápolás polírozó kendőSonax autóápolás

 

Autóápolás - Nanotechnológia

A nanotechnológiás autóápolással kezelt polírozott és lakkozott autó tökéletes tükörsima felületén ragyog a napfény, lepereg a víz, nem tapadnak meg a szennyeződések, és akár egy évig védelmet nyújt. A nanotechnológia egyre nagyobb teret kezd hódítani. Eddig kevesen ismerték a nanotechnológia előnyeit az autóápolás területén. A nanotechnológia részecskéi a milliméter milliomodrésze, még az atomoknál is kisebbek. Ezek a részecskék intelligensen rendeződnek, a legkisebb pólusokat is eltömítve tükörsima felületet alkotva.

Nanotechnológiás autóápolásAutóápolás nanotechnológia nélkülAutóápolás nanotechnológia által

Mannol Xtreme üvegtisztító és szélvédőmosó nanotechnológia

Sonax szélvédő tisztítóNem kimondottan csak autóápolás a szélvédőnk tisztaságának biztosítása, hanem a biztonságunk garantálása is. A Mannol Xtreme kiemelkedő hatóerejű termékcsalád kiválóan alkalmas az autó külső és belső felületeinek tisztántartására egyaránt. A külső üvegfelületekről gond nélkül szedi le a különböző sár-, rovar- és olajszennyeződéseket, míg a belsőkről a zsír-, és ráülepedett nikotinréteget. Az új nanotechnológia részecskéinek köszönhetően az autóápolás során ápolt részeken egy szem számára láthatatlan nanoréteg alakul ki. Az így létrejött víztaszító rétegről esőzéskor, a víz szemcséi lepörögnek, nem képződnek foltok. Vezetés közben a menetszél pedig eltávolítja a vízcseppeket, mint egy láthatatlan ablaktörlő. A lerakódott porszemcsék a vízzel együtt könnyedén, egyenleten folynak le az üvegről, így szinte nem is marad rajta szennyeződés. A szélvédő felülete tükörsima lesz, a nano részecskék kitöltik a kisebb felverődéseket, így az ablaktörlő sokkal később kopik el, s mivel a vízlepergető hatás végett kevesebbet van használva, az ablaktörlő többi alkatrésze is meg van kímélve. Hagyományos szélvédőmosókkal 10 ablaktörlő ciklus helyet elegendő csak 3 ciklus. A tökéletesen sima felületen a szennyeződések sem tudnak megtapadni. A nanotechnológia joggal mondható, hogy az autóápolás jövője a tisztaság és a biztonság érdekében.

 

Sonax xtreme üvegtisztító nanoSonax xtreme szélvédő mosó nano - autóápolás Autó szélvédő az esőben megtisztítva és anélkülAutóápolás könnyedén

Karosszériapolírozás és lakkvédelem nanotechnológiával

Nano Lack Protect felvitele előtt precízen meg kell tisztítani a felületet, majd polírozni. Aki biztosra szeretne menni, az használjon oldószeralapú Professzionális lakk előkészítőt tisztítószer a zsír-, olaj- és szilikon-szennyeződések lakk felületekről való gyors és hatékony eltávolításához. A tiszta felület polírozásához három lehetőséget kínál a SONAX Xtreme Polírozó és Viasz, szintén a nanotechnológia előnyeivel. Az Xtreme1 rejti a legkisebb nano részecskéket, ezt fiatal, kevésbé megviselt karosszéria felületekhez alkalmazható. Az Xtreme2 már idősebb autók, megviseltebb karosszériákhoz, míg az Xtreme3 a nagyobb nano részecskéivel a kopottabb, öreg felületekhez készültek. A SONAX Xtreme Polírozó és Viasz nanotechnológia részecskéinek tükröződésével az öreg kopott festés szinte új ként fog ragyogni (természetesen vannak határok, ahol már csak a festék segít). Polírozás után mikroszálas kendővel törüljük át az autót. Jöhet a Nano Lack Protect lakk védelmének felvitele a 2db mellékelt speciális szivaccsal, vagy erősen összehajtogatott törlőkendővel fél négyzetméteres területenként (50x50cm) le és fel irányú mozdulatokkal az autó egész felületén, amíg homogén nem lesz. Hagyjuk száradni 30 percet, majd törüljük finoman foltmentesre tiszta mikroszálas törlőkendővel. Érdemes további egy óráig még száradni hagyni. Elkészültünk, az autónk ragyog, mint új korában, a karosszérián tükröződik a környezet, a víz lepereg, a szennyeződések nem tapadnak meg és mindezt akár 12 hónapon keresztül csodálhatjuk.

Nano Lack Protect - autóápolásProfesszionális lakk előkészítő - autóápolásAutóápolás polírozó kendő SONAX Xtreme Polírozó és Viasz 1 Nano Pro - autóápolás SONAX Xtreme Polírozó és Viasz 2 Nano Pro - autóápolás SONAX Xtreme Polírozó és Viasz 3 Nano Pro - autóápolásSonax Törlőkendő mikroszálas - autóápolás

Autóápolás - kerék, gumiápolás

Az autó kerekének tisztítása könnyedénKülön művelet a kerekek karbantartása. Szükségünk lesz hozzá gumiápolóra és  A könnyűfém felnik lemosása amúgy is fontos. A fékbetétek finom pora lerakódik, korrodálódik, galvanikus folyamatokat indíthat meg, mattá, foltossá teheti a gyönyörű felnit. Az acélfelni meg ne rozsdásodjon, ha kell lakozzuk, fújjuk át, de jól rázzuk fel a flakonos felnitisztító spray-t. A gumihoz is van ápoló. Ezt inkább a téli és nyári készletek cseréjekor, a gumi deponálásakor használjuk. Megteszi a glicerin is (patikában beszerezhető), egy vizes palackban egy a háromhoz arányban vízzel keverve, jól összerázva, és használat közben is többször felrázva. Ha csillog-villog az autónk kívül, gondoljunk egy kicsit a szerkezetre is.

Autóápolás - Gumiápoló Autóápolás - felnitisztító Autóápolás - keréktárcsa tisztító

Autóápolás - Az utolsó simítások

Fagyállót, motorolajat érdemes ellenőrizni, a benzinkútnál megméretni az akkumulátor kapacitását, megnézni a savszintet. Sokan ilyenkor gondolnak a mindenféle adalékokra. Motorolajba nem javaslunk adalékot tenni, a nagyon kényes egyensúlya elállítódhat a kenőanyagnak. Az üzemanyagba tehetünk adalékokat , a dízelmotor, de a benzines is szereti, ha kiég minden koksz, korom. A nagyobb oktánszámú benzin ezen nem segít, annak más a dolga. igaz, a kutasok előszeretettel emlegetik, hogy nemcsak a kompressziótűrése, az adalékolása is jobb a drágább benzinnek, gázolajnak, és valamelyes igazság ebben is van.
A nyári szélvédőmosó vagy a téli szélvédőmosó évszaktól függően már nyilván az autónkban van, de a szintjét rendszeresen ellenőrizzük. A fékfolyadék szintje is látszik, különösen, ha a motor is megtisztítottuk a motorblokk tisztítóval, akkor nem kerüli el a figyelmünket a kis tartály. A többit tényleg bízzuk a szervizre, már ha nem vagyunk igazi hozzáértők. Bizony, rámegy az alapos kozmetikára egy szombatunk, de megéri. A telek közötti időszakban kétszer lecsihantani a kocsit annyit jelent, hogy a tízéves járgányunk is szinte újnak fog kinézni.