AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fék hidraulika választása.

Fék hidraulika, erre aztán tényleg oda kell figyelni. A fék hidraulika ugyanis a fékrendszer egyik meghatározó része, azt pedig nem kell magyarázni, hogy a fék hibátlan működése mennyire fontos.

A fék hidraulika jelentősége az autós életében.

A fékrendszer nem csak az autónk egyik legbonyolultabb rendszere, de egyben az egyik legfontosabb is, hiszen ha elromlik, az akár életveszélyes is lehet. Fontos tehát, hogy odafigyeljünk rá, ha a legkisebb rendellenességet is észleljük, azonnal forduljunk szakemberhez és hozassuk rendbe a rendszert, ...


Keresse meg autójához megfelelő fék hidraulikai termékeit:


...az elromlott alkatrészeket pedig cseréltessük ki megbízható újakra. A fék feladata, hogy szükség esetén megállítsa az autónkat, lehetőleg minél gyorsabban. Ezt úgy éri el, hogy az autó mozgási energiáját súrlódás segítségével hőenergiává alakítja át: a kerekekhez rögzített féktárcsa, vagy fékdob felületéhez szorítja a súrlódó és gyorsan kopó fékbetétet. A bonyolult fékrendszer alkatrészeit alapvetően két csoportba lehet osztani, vannak mechanikus alkatrészek és van fék hidraulika. Nézzen szét a Kovács Autóalkatrész webshop kínálatában!

Fék hidraulika alkatrészek az autóba

A fék hidraulika feladata és hibáinak megelőzése, javítás.

Tömören összefoglalva, a fék hidraulika feladata, hogy eljuttassa a parancsunkat a tényleges munkát elvégző, a súrlódást ""bevállaló"" fékbetétekig. Ha csak lassítani akarunk, vagy vészhelyzetben reflexből rátaposunk a fékpedálra, a fék hidraulika együttműködő alkatrészei gondoskodnak arról, hogy a fékbetétek hozzászoruljanak a féktárcsákhoz vagy a fékdobokhoz. Elég sok alkatrészről van szó, egyebek között fékfőhengerről, fékmunkahengerekről, fékcsövekről, fékfolyadék tartályról. A fékhibák megelőzése érdekében tartsuk be az autónk gyártója által ajánlott ellenőrzési és felújítási periódusokat. Meghatározott időközönként ellenőriztessük a fékolaj szintjét és minőségét is. Ha bármilyen gondot tapasztalunk a fékrendszerben, mondjuk fékezéskor csikorgó, a fémes súrlódásról árulkodó hangot hallunk, vagy a fékezés hatásfokának gyengülését tapasztaljuk, azonnal ellenőriztessük az egész fékrendszert. Ha a fékbetét cseréje miatt vittük a kocsit a szervizbe, azért nézessük át a fék hidraulika alkatrészeit is.