AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Thule - Kerékpártartók választása.

Kerékpártartók nélkül nagyon sok ember számára nem lenne igazi a kirándulás. Thule kínálatunk nagy családja szinte kimeríthetetlen választékot nyújt azoknak, akik álma egy praktikus biciklitartó az autó hátuljára, tetejére.

Kerékpártartók felszerelése autójára, hogy a nyaralás és a túra tökéletes legyen!

Kerékpártartók sokasága van ma már a magyar utakon futó személygépkocsikra szerelve, miután nálunk is forradalmi változások tanúi lehetünk a kerékpározásban. A biciklitartók, kerékpártartók természetesen nem a szokásos fal melletti biciklitartó, hanem itt most a témánk a biciklitartó autóra.


Keresse meg autójához megfelelő Thule kerékpártartókat:


Egy biciklitartó autóra viszont nem olyan egyszerű dolog, mint egy biciklitartó otthon az eresz alatt, vagy a kapu mellett, mert az autóra szerelhető kerékpártartók sokkal több mindent kell hogy tudjon. Mondjuk mindjárt kapaszkodnia kell, de nagyon erősen, mert nem eshet le akár milyen nagy sebesség mellett és akármilyen nagy szélben sem a száguldó autóról. Az autópályán alacsonyan szálló biciklitartó, vagy kerékpártartók, esetleg kerékpárok életveszélyesek lennének. Tekintse meg teljes márkakínálatunk termékeit!

 

Kerékpártartók, hátsó ajtóra, vonóhorogra, tetőre.

A kerékpártartók nagyon sokfélék, attól függően is, hogy hová szereljük fel őket. A kerékpártartó autóra az egy tág fogalom, mert a biciklitartó lehet egy kerékpárszállító vonóhorogra, amely a gépkocsi vonóhorgára van erősítve. A kerékpártartók vonóhorogra kizárólag olyan kocsikon használható, amelyeken van vonóhorog és az ilyenek gyakran kemping utánfutókat is húznak. Lehet kerékpártartó hátsó ajtóra, ami – értelemszerűen  - a hátsó ajtóra van erősítve. Az egyik legnépszerűbb a kerékpártartó tetőre. A kerékpártartók tetőre tűnnek a legpraktikusabbaknak, mert a legkevésbé kihasznált helyen, a kocsi tetején vannak, igaz ezzel elfoglalják a helyet a tetőcsomagtartó vagy a síléctartó elől. Ha az utazás fő célja a kerékpározás, nem feltétlenöl kell az autóra tetőcsomagtartó. Nyugodtan lehet a kerékpár a kocsi tetején megoldást választani és amikor mégis szükség van egy tetőcsomagtartó szolgáltatásaira, akkor jöhet a tetőcsomagtartó bérlés. Ha valaki számára mégis fontos a tetőcsomagtartó és nem megoldás számára a tetőcsomagtartó bérlés, akkor az egyik legjobb megoldás a Thule csomagtartó vásárlása. A rendkívül esztétikus, praktikus, stabil és sokoldalú Thule csomagtartó minden igényt kielégít. A Thule mint vezető márka nem csak a tetőcsomagtartó piacon van jelen, de a választékában van Thule kerékpártartók is. Természetesen a Thule kerékpártartók pont azt tudja, amit az össze többi Thule csomagtartó, vagyis mindent, és mindent nagyon jól.

Kerékpártartók nyáron a tengerparti bicajozáshoz

A kerékpártartók hasznos dolog. Az utóbbi években kifejezetten divatossá vált az autósok körében. Milyen jó is úgy utazni nyaralni, hogy velünk jönnek a családtagok kerékpárjai, és a környéken azokkal közlekedhetünk.

Szerelje fel könnyedén és gyorsan a Thule kerékpártartót autójára és ne hagyja otthon bicikliket.

Nincsenek parkolási gondok. A bőséges reggeliket, a jó vacsorákat ledolgozhatjuk, sportos, egészségőrző, regeneráló lesz a nyaralásunk. Csakhogy a bringa nem fér az autóba. Kivett első kerékkel sem. Meg a csomagtartóra ilyenkor amúgy is szükségünk van. Kerékpártartó tehát szükséges. Mi a Thule termékeit ajánljuk. Mielőtt Thule kerékpártartót választunk, gondoljuk át, hogy milyenre is van szükségünk. A legfontosabb szempont, hogy hány kerékpárt akarunk szállítani. A következő kérdés az, hogy milyen autónk van. Van-e rajta például vonóhorog. ha nincs, milyen a hátsó kiképzése. Másfajta kerékpártartó kell a szedánokhoz, más a kombikhoz vagy ferdehátúakhoz, kupékhoz. Más a mikrobuszokhoz, lakóautókhoz.

Szedánra, ha nincs vonóhorgunk, mindig jó megoldás a tetőre szerelhető kerékpártartók. Ezt úgy kell felszerelni, mint a csomagtartót vagy a Thule tetőbox -ot. A keresztrudakra rögzíthetjük magát kerékpártartót, annyit, ahány bringát szállítani akarunk. Négynél több nem lehet. Praktikusabb az, amelyhez úgy rögzíthetjük a kerékpárt, hogy nem kell kivenni az első kereket. A túrakerékpárokhoz ez az ideális. Ha van vonóhorgunk, három kerékpár szállítását megoldhatjuk az erre szerelhető Thule kerékpártartókkal. Vigyázzunk, hogy a rendszámot jól látható helyre, magára a tartóra tegyük át, és a kiegészítő hátsó világítás is a biztonságunkat szolgálja ilyenkor. Hátsó ajtóra olyan Thule kerékpártartókat is kínálunk, amelyen a kerékpár nem takarja a rendszámot, és általában a világítást sem.

 

A Thule tetőre szerelhető kerékpártartók, melyek rögzítése az autó tetőcsomagtartójához gyerekjáték.

A kerékpárok az autó tetején, a tetőcsomagtartó keresztlécekre szerelhető kerékpártartókon állítva rögzíthetők. Ezekből a kerékpártartókból egymás mellé akár többet is fel lehet szerelni, a tetőtartó rudak hossza határozza meg a maximálisan szállítható kerékpárok számát. S most jöjjenek az előnyei:

- nem akadályozzák a csomagtartó ajtajának nyitását,

- a szabad kilátás nem is kérdés,

- az autó világításának láthatóságát sem befolyásolja,

- sokféle kerékpárvázhoz használhatjuk adapterek nélkül,

- a biztonság is adott, hiszen a kerékpárokat a kerékpártartóhoz, a tartót meg a keresztrudakhoz tudjuk zárni.

 

A járművünk hátsó ajtajára akarjuk szerelni a kerékpártartót?

Erre is több megoldást nyújt a Thule kerékpártartók kínálata. Ezt a megoldást leginkább a kombikra, az úgymond csapott hátú autókra, kisbuszokra, de némely autótípusnál még szedánra is ajánlják. Most jöhetnek az előnyök:

- mivel nincs légellenállás, ezért nincs megnövekedett menetzaj, illetve fogyasztás,

- elég praktikus a tárolása, mert összehajtható,

- fel-, illetve lepakolásnál nem kell a jármű magasságában erőlködnünk és végül itt is igaz az, hogy

- sokféle kerékpárvázhoz használhatjuk adapterek nélkül.

 

Vonóhorogra szerelhető kerékpártartó egyszerűen használható, biztonságos megoldás a kerékpárok szállítására.

Tapasztaltak szerint a kerékpárokat a vonóhorogra szerelhető kerékpártartókon szállítani a legpraktikusabb, hiszen ez a szállítási mód ötvözi az előzőekben már részletezett kerékpártartó változatok előnyeit. Mindegyik Thule vonóhorogra szerelhető kerékpártartó modell könnyen szerelhető fix, vagy levehető vonóhorogra, egyszerűen kezelhető és kis helyen tárolható. Mivel a vonóhorgon rögzülnek, az autó típusától független a felszerelés, mindössze egy vonóhorogra van szükség. Szerelésük egyszerű, az Thule EasyFold 932 típusú kerékpártartó összecsukható is. A Thule EuroClassic G6 típusú kerékpártartó optimális megoldás a rugalmasságot és nagy teherbírást kínáló, prémium kerékpártartót igénylő családoknak. EuroClassic G6 adapter kiegészítővel további kerékpárok rögzíthetők. A Thule EuroPower 916 a világ első kerékpárszállítója kifejezetten nehéz elektromos kerékpárokhoz tervezve. A Thule EuroWay G2 típusú vonóhorogra szerelhető kerékpártartók elegáns, könnyű és kompakt, prémium kivitelű tartó! 7-pólusú elektromos csatlakozó Időtálló és elegáns forma. Mindössze 12,3 kg-os tömege az alumínium és más könnyű, nagy szakítószilárdságú anyagok alkalmazásának köszönhető.

Az elcsúsztatható keréktartók és lámpák lehetővé teszik nagy tengelytávú kerékpárok szállítását is. A keréktartók közti távolság megnövelése nagyobb térközt eredményez a kerékpárok között. Egyszerűen összehajtható a tárolás megkönnyítése érdekében, így a legtöbb csomagtérben elfér. A Thule EuroRide kompakt, dönthető és masszív kerékpártartók. Állítható kerékrögzítővel és a kerékpártartók az autó vonóhorogjára zárható. A Thule RadeOn kerékpártartó kerékpárokkal együtt ledönthető, egyszerű kiszerelésű, a kerékpártartó zárható a vonóhoroghoz, ehhez szükséges az T957-es kiegészítő! Bármilyen kerék- és vázmérethez használható rendszámtartó és világítás tábla kerékpártartó része. A Thule HangOn 3 és Thule HangOn 4 vonóhorogra szerelhető kerékpártartó más megoldást kínál a fentiekhez képest. A Thule HangOn kerékpártartók akasztott rögzítéssel szállítja a kerékpárokat, lényegesen kevesebb helyet foglal, könnyebb és egyszerűbb a szerelése. A Thule HangOn kerékpártartó billenthető, így a csomag-tartóhoz is könnyen hozzáférhetsz. A Thule XPress kerékpártartó a Thule HangOn típushoz hasonlóan akasztott rögzítéssel tart 2 kerékpárt. Az XPress is dönthető kerékpártartó.

Kerékpártartók szerelhetőek még külső pótkerékre is (terepjárók esetében).
Érdemes a biztonságos, zárható típusokat választani. A Thule ilyeneket kínál. Azért mégis az a legjobb, ha a szálláshelyen biztonságosan tudjuk tárolni a bringákat.

És ami nagyon fontos: Thule kerékpártartók nálunk bérelhető is.