AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Thule - Adapterek, kiegészítők választása.

Adapterek, kiegészítők a neve azoknak az autós kellékeknek, amelyek feladata, hogy lehetővé tegyék valamely autós felszerelés, eszköz összekapcsolását, üzembe helyezését és a funkciójának megfelelő működését.

Az adapterek nélkül számos kiegészítő, vagy kellék fel sem szerelhető az autóra

Az adapterek csoportjában az egyik legismertebb és leggyakrabban használt az ablaktörlő lapát adapter. Ez a kis alkatrész teszi lehetővé, hogy az eltérő konstrukciójú ablaktörlő karokra is fel lehessen szerelni a megvásárolt lapátokat. Akármilyen a lapát rögzítő egysége, az adapter segítségével bármilyen karhoz rögzíteni lehet.


 

1 2 3 >  >>
1 2 3 >  >>

Annyira praktikus, hogy már a lapátokkal együtt árulják, vagyis egybe csomagolják az ablaktörlő lapáttal. Ugyanezt a funkciót látja el például a kerékpárrögzítő adapter, amelynek egyik vége a kocsihoz rögzítést biztosítja, a leggyakrabban a vonóhoroghoz, míg a másik azt, hogy a kerékpártartó speciális rögzítőjéhez lehessen az adaptert erősíteni.

Elektromos adapterek sokaságát használjuk az autózásban

Az elektromos adapterek az eltérő kapcsolódó elemek között hozzák létre a kötést. Az autón nem található olyan elektromos csatlakozó, amibe a például a mobiltelefonunk töltőjét be tudjuk dugni. A szivargyújtó helyére viszont olyan dugót, adaptert lehet csúsztatni, amelynek a kimeneti oldalán a mobiltelefon bemenetének megfelelő csatlakozó van. Az adapter ugyan kizárólag egy-egy tartozék, vagy kiegészítő felszerelés működését segíti, teszi lehetővé, mégis az esetek jelentős részében ugyanolyan igénybevételnek van kitéve, mint azok a tartozékok, amelyek adaptációját támogatja. Ezért fontos, hogy azoknak megfelelő minőségű legyen, mert az esetleges meghibásodása, silány minősége nagy károkat okozhat.