AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

OPEL típus választása.
  1. tipus
  2. opel
Választott gépjármű:


Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


Opel alkatrészek forgalmazása nélkül el sem lehet képzelni alkarész kereskedést Európában. Ez vonatkozik Magyarországra is, ahol minden évben a legnépszerűbb márkák egyike az Opel - így van ez webáruházunkban is, ahol számtalan alkatrész várja.

Opel alkatrészek a világ minden tájáról

Az Opel alkatrészek gyártása mára igazi nemzetközi kooperációban valósul meg, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy nem csak az egyik legnépszerűbb európai autómárka, de az egyik legjobb alkatrészháttérrel rendelkező gyártó lehessen. A cég névadója Adam Opel 1862-en alapította vállalkozását és kezdetben varrógépeket, majd néhány évvel később már kerékpárokat gyártott. A nagy ugrásra 1888 és 1928 között került sor. Ebben az időszakban Németország legnagyobb autógyártójává nőtte ki magát.

 

Opel utánagyártott alkatrész kereső webáruház

Amerikai tulajdonba kerül

A II. világháború egyik következményeképpen az Opelt felvásárolja az amerikai General Motors. Ezt az Opel alkatrészek gyártásának és az autók összeszerelésének fénykora követte, ami 1960 és 1980 közé esett és piacvezető szerephez juttatta Németországban, de a német exportban is meghatározó volt a személygépkocsik kivitele. Az 1980 és a 2008-as időszakot a zuhanó termelés és az alkatrészek minőségének romlása jellemezte. Kritikus helyzetet eredményezett 2010-ben a világméretű pénzügyi válság, amit az Opel csak jelentős állami támogatással tudott átvészelni, de mára már minden tekintetben visszanyerte stabilitását és versenyképességét.