AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

VW típus választása.
  1. tipus
  2. vw
Választott gépjármű:


Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


VW alkatrészek halmaza brutálisan nagy mennyiségű és számos márka modelljeihez tartozó alkatrészek tömegét jelenti. Nem csoda, hiszen a német óriáscég a világ második-harmadik legnagyobb autógyártója.

VW alkatrészek a világ minden szegletéből

A VW, mint multinacionális nagyvállalat, ma már a világ szinte minden országában gyártja, vagy gyártatja az autóihoz szükséges VW alkatrészeket. A vállalat története 1937-ben a Volkswagen, vagyis egy német népautó létrehozására szóló megbízással kezdődött. Ferdinand Porsche mérnök megtervezte a világ máig egyik legsikeresebb, az egyik legnagyobb szériában gyártott autóját a Volkswagen „bogarat”, megalapozta a VW alkatrészek gyártását és minderre építve alapították 1938-ban a gyárnak és a cég központjának otthont adó várost, a ma már 123 ezer lakosú Wolfsburgot is.

Utángyártott Volkswagen alkatrészek

A VW a világ 2-3 legnagyobb autógyára

A VW alkatrészek olyan hatalmas választéka és mennyisége van forgalomba a világ minden országában, hogy nincs ember, aki ezek mennyiségét és választékát összegezni lenne képes. Nem meglepő, ha számba vesszük, hogy az alábbi világmárkák márkák tartoznak a Volkswagen csoporthoz: Audi, Seat, Škoda, Bentley, Bugatti, Ducato (motorkerékpárok) valamint a Lamborghini és a Porsche luxus autók. Nem kevés VW alkatrész készül a cég haszonjárműveihez, autóbuszaihoz, amelyek közül kiemelkednek az olyan márkák, mint a MAN vagy a Scania.