AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

SUZUKI típus választása.
  1. tipus
  2. suzuki
Választott gépjármű:


Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


Suzuki alkatrészek vásárlásakor a legnagyobb eséllyel veszünk magyar terméket, vagy legalább Magyarországon gyártottat, mivel a márka európai bázisa Esztergomban van.

Suzuki alkatrészek Magyarországról

A Suzuki alkatrészek, amelyek alatt autóalkatrészeket értünk, ma már jelentős mértékben a Suzuki esztergomi gyárához köthetők. A japán cég azonban ennél jóval több, hiszen egy hatalmas multinacionális vállalat, amely ma elsősorban a világ legnagyobb motorkerékpár gyártója és hosszú méltó múltra tekint vissza. A vállalatot, névadója Michio Suzuki még 1887-ben alapította szülővárosában, a Tokiótól 100 kilométerre fekvő Hamamatsuban. A kezdetek kezdetén a vállalkozás egyáltalán nem a Suzuki alkatrészek jóvoltából vált híressé, hanem kiváló minőségű szövőszékei miatt.

Utángyártott Suzuki alkatrészek

A Suzuki autógyártás csak lassan indult be

A múlt század húszas éveiben kezdett, az akkor már a japán tőzsdén jegyzett cég, autógyártásról gondolkodni. A japán ipar azonban akkortájt erősen a nyugati világ mögött kullogott, komoly technológiai kihívást jelentett egy autót megtervezni és sorozatban gyártani. Nem is ment saját erőből. Ezért az öreg Suzuki 1936-ban Angliából hozatott egy Austint és mérnökeivel darabokra szedte, majd egy év elteltével a mintájára épített egy saját autót. A háborús készülődés azonban derékba törte az autós álmokat, helyette lőszert kellett gyártania. A II. Világháborút követően azonban leporolták a terveket és 1954-ben a piacra dobták első négyütemű motorkerékpárjukat, amit 1955-ben az első kétütemű 360 köbcentis kisautó követett.