AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

TOYOTA típus választása.
  1. tipus
  2. toyota
Választott gépjármű:


Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


Toyota alkatrészek vásárlásakor csak nagyon kevesen gondolnak arra, hogy a világ legnagyobb autógyára által fejlesztett, vagy megrendelt termékeket vesznek.

Toyota alkatrészek a világ minden országában kaphatók

A Toyota alkatrészek történelmét kutatva érdekes hasonlóságot találunk a gyártó és a Suzuki között. Mindkét cég eredetileg szövőszékek gyártására alakult, és mindkét cég neve az alapító tulajdonos nevét viszi tovább. Csakhogy a Toyota atyját Toyodának hívták, és kezdetben a cégét is. Mivel Toyoda el akarta választani magánéletét és a céget, továbbá úgy gondolta, hogy a külföldiek számára könnyebb kimondani a Toyota nevet, ezért a márkanevet megváltoztatta. Mindeközben sikeresen gyártotta a szövőszékeket, és autógyártásra még Japánban is elég későn, csak 1936-ban adta a fejét.

 

Utángyártott Toyota alkatrészek

Automatikus szövőgépe az autógyártás alapja

A Toyota alkatrész gyártása a szövőgépek világsikerén alapult, mert a cég az általa kifejlesztett szövőgép licencének eladásából szerzett pénzt fordította egy autógyár megalapítására. Toyoda ezt megelőzően fiát négy évre Európába küldte az autógyártás megismerésére, majd a hazatért gyermek 1935-ben megalapította az első motorgyárát. Az első Toyota teherautók, mai fogalmainkkal teljesen lopott gyártmányok voltak, az amerikai General Motors Chevrolet teherkocsijainak a másolatai. Ma a Toyota évi több mint 10 millió autójával és az ehhez társuló autóalkatrész választékával a General Motors és a Volkswagen előtt a világ legnagyobb autógyártója, mégpedig lassan egy évtizede.