AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

SKODA típus választása.
  1. tipus
  2. skoda
Választott gépjármű:


Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


Skoda alkatrészek a magyar autókereskedőknél nem tegnap és nem is tegnap előtt óta vannak a polcokon. Hazánkban már az I. világháború utáni években is ismert és népszerű volt a cseh márka és az általa gyártott alkatrészek. Az is maradt több mint 100 éven keresztül.

A Skoda alkatrészek a minőség szinonimái

A Skoda alkatrészek a kezdet kezdetétől kiváló minőségükkel hívták fel magukra a figyelmet. Az 1899-ben, Emil Skoda által alapított cégben a Laurint & Kelement céggel megvalósult egyesülés után kezdődött meg az autógyártás. Alig néhány év alatt, a múlt század húszas éveire a Skoda Csehország legnagyobb ipari komplexuma lett, amely a gépjárművek és az alkatrészek mellett, egyéb tömegközlekedési eszközöket, teherautókat, traktorokat, mozdonyokat, motorkerékpárokat, hidakat és fegyvereket is gyártott.

Utángyártott Skoda alkatrészek

A KGST-ben is autó maradt

A II. világháborút követően nagyon nehezen indult újra a gépkocsigyártás a Skodánál. Mindenek előtt azért, mert hiányoztak a nyersanyagok a Skoda alkatrészek gyártásához. Az első Magyarországra került modell az 1200 köbcentis Octavia 445 volt. Az akkori kor autózására jellemző módon, ha néha-néha két személygépkocsi találkozott egy magyar országúton, akkor az nagy valószínűséggel ez a modell volt, aminek örömére az utasok integetéssel köszöntötték egymást. Innentől kezdve a Skoda fejlődése szinte töretlen napjainkig. 1991-től a német Volkswagen tulajdona a márka, és azóta az alkatrészek gyártása a hagyományokhoz méltóan világszínvonalon folytatódik.