AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

FORD típus választása.
  1. tipus
  2. ford
Választott gépjármű:


Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


A Ford alkatrészek gyártása már a 19. század elején nagy hatást gyakorolt az egész világra. A részben magyar mérnök tervezte T-mobillal új korszak nyílt az autóiparban.

A Ford alkatrészek etalon minőségűek ma is

Henry Ford, aki 1903-ban jegyeztette be cégét Detroitben, nem csak azzal forradalmasította az autógyártást, hogy elsőként kezdte meg az autók összeszerelését futószalagon, de azzal is, hogy ugyancsak elsőként gyártott autókat kizárólag máshonnan vásárolt alkatrészek felhasználásával. Vagyis az elsők között alkalmazta a beszállítói rendszert. Ez a korszerű gyártásszervezés ma is jellemzi a céget, azaz ma is számos helyen készülnek a Ford alkatrészek, de ez mára teljesen általánossá vált a világ autógyártásában, mint ahogyan a futószalag is.

Ford utánagyártott alkatrész kereső webáruház

A beszállítók alkatrészeiből készült

Átütő sikerét annak köszönhette, hogy a termelékeny futószalagos gyártásra és a beszállítóktól kapott alkatrészekre alapozva olcsó kocsikat kínált az amerikaiak tömegeinek. A nagy áttörést a T-modell jelentette, amelynek tervezésében vezető szerepet játszott egy magyar mérnök, a Makón született Galamb József. Amikor a nyugat-európai tanulmányútját befejező Galamb Amerikába emigrált, rövid időn belül a detroiti Ford gyárban találta magát, ahol hamarosan hozzá kezdhetett a T-modell tervezéséhez és végül a gyártó főkonstruktőre lett. Ebben az időben a cégnél Ford alkatrészek egyáltalán nem készültek, minden a beszállítóktól érkezett.

Nem autótípus szerint szeretne mégsem keresni? Térjen vissza alkatrész kereséshez a főoldalra.