AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Sport kipufogó választása.

A sport kipufogóval, nem csak szebbé tesszük autónk kinézetét, de sportosabb hangot fog kiadni, és a teljesítményét is növelhetjük.

A sport kipufogóról bővebben

A sport kipufogók dobjai, az eredetinél méretesebbek, szépen krómozott kipufogóvéggel vannak ellátva. Ezeknek a végeknek a formáját a divat diktálja, az egyszerű kerek dizájn mellett, léteznek még, ikercsövek, szögletes végződések, vagy ovális formák. Vannak olyan specifikus dobok, melyek tervezésénél, a mérnökök méretezik őket, úgy hogy figyelembe veszik a motor paramétereit. A kipufogó feladata az, hogy a motorban elégett üzemanyag égéstermékét a szabadba jutassa, kiszűrje a környezetre károsan ható anyagokat, és közben tompítsa a motor működésének zaját. Ha a kipufogó rendszer nincs jól beállítva, akkor a levegő és a befecskendezett üzemanyag aránya nem lesz megfelelő, ami a motor maximális teljesítményére is kihat. Ennek a rendszernek az összetétele, nem csak egy két csőből áll. Megtalálható benne a kipufogócsonk, amivel a kipufogó csatlakozik a motorhoz, a leömlő-cső, a csövek és dob vagy dobok, a katalizátor, esetleg még a részecskeszűrő. A kipufogó csöveket, egy bilincs rögzíti a kocsi alvázához, ezt a bilincset, pedig csavarok fogják össze.


Keresse meg az autójához megfelelő sport kipufogót:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A sport kipufogó cseréje

Ha sport kipufogóra szeretnénk kicserélni, a már meglévő gyári kipufogónkat, érdemes az egész rendszert kicserélni. A kipufogó és alkatrészeinek szerelése egyszerűnek látszik, de ezeknél érdemes egy szakemberre bízni a munkát. Ha hibás a kipufogó rendszerünk, az rontja a motor teljesítményét, hangosabb lesz a kocsink, és növekszik az üzemanyag fogyasztás is. Felhívjuk a figyelmet, hogy mindegyik kipufogó más típusú gépjárműre szerelhető fel. Az is előfordulhat, hogy olyan a gépjármű gyári kipufogódob kialakítása, hogy nem is lehet univerzális sportkipufogóra kicserélni.