AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Rugó választása.

A kipufogó az autóknak azon része, amely biztosítja, hogy a hajtóműből távozó égéstermék gond nélkül a szabadba kerüljön, épp ezért ez egy igen fontos része minden járműnek. A kipufogó rendszer legfontosabb részei a kipufogó dob, a katalizátor, a hangtompító, de a rugókat is érdemes megemlíteni, hiszen bár jelentéktelennek tűnnek, a hiányukat viszont mégis megéreznénk.

A kipufogó rugók fontossága

A kipufogó rugók nem tűnnek olyan fontosnak, mint például a hangtompító, vagy éppen a katalizátor, viszont ezeknek is van jelentőségük, hiszen ezek teszik lehetővé a kipufogó alkatrészeinek mozgását, viszont mégsem ereszti el őket annyira, hogy azok útközben kihulljanak az autóból. A Bosal gyártó például kiváló kipufogó rugókat gyárt, amelyek masszívak és tartósak egyaránt. Ha úgy érzi önnek is hibás a kipufogó rugója, akkor itt az idő újra cserélni a hibás alkatrészeket, új kipufogó rugókat például alkatrész üzletekben, alkatrész webáruházakban, illetve autós boltokban is lehet kapni.


Keresse meg az autójához megfelelő kipufogó rugót:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A kipufogó helyes működésének jelentősége

Nagyon fontos, hogy a kipufogó rugók hibátlanok legyenek, hiszen ha ezek az alkatrészek nem jók, akkor az egész kipufogóval baj lehet majd ami több problémát is okozhat. Az egyik legkellemetlenebb probléma amit a hibás kipufogó okoz az a hangos zaj, amit vezetés közben lehet hallani, valamint az üzemanyag növekedés is megnőhet, ráadásul az autó teljesítménye is nagyban csökkenni fog. A kipufogó rugók cseréje bár egyszerűnek tűnhet, viszont mégsem az, és ahhoz hogy megfelelően működjenek szakértelemre és speciális szerszámokra is szükség van, amiket csak az autószervizekben lehet megtalálni, tehát ne próbálja meg saját maga megszerelni a kipufogót, mert annak valószínűleg nem lesz jó vége és lehet, hogy több kárt csinál a kocsiban mint hasznot.