AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Komplett kipufogó választása.

Komplett kipufogó alatt a kipufogó egész rendszerét értjük a csövekkel és dobokkal együtt. A kiömlő nyílásoktól egészen az utolsó krómozott kipufogó csonkig bezárólag.

A komplett kipufogó funkciói

A komplett kipufogó rendszerint a hengerekből érkező égésterméket összegyűjtő csősortól indul és általában két kipufogó dobot és rendszerint egy katalizátort tartalmaz. A kipufogó dobok feladata, hogy csökkentsék a kipufogó gáz hőmérsékletét és mérsékeljék a kiáramló gáz okozta kellemetlen zajt.


Keresse meg autójához megfelelő komplett kipufogót:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Vagy tuning kipufogóknál éppen ellenkezőleg: emberessé, komollyá tegyék az autó hangját, hogy a szomszéd faluig lehessen hallani. A komplett kipufogóhoz tartozó katalizátor feladata, hogy kiszűrje a környezetre káros anyagokat. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Komplett kipufogócsere

Komplett kipufogó kereső autó típus kereső webáruház árak.

A kipufogórendszer erős igénybevételnek van kitéve. Elsősorban a kiáramló égéstermék magas hőmérséklete, de azért is, mert a gáz számos agresszív vegyi anyagot tartalmaz, ami belülről károsítja a kipufogó csőrendszerét és a dobokat. Az sem hanyagolható el, hogy a kipufogónak amortizálnia kell a hozzákapcsolódó motorblokk rezgését, miközben együtt kell mozognia a karosszériával. Ezért nagy jelentősége van a kipufogó rögzítésénél alkalmazott bilincseknek és a kipufogó rendszer egyes elemei közé beiktatott flexibilis csöveknek. A rendszer egyes elemei nem egyszerre használódnak el, így külön-külön is cserélhetők, de hosszabb idő elteltével, gyakran csak a komplett kipufogó cseréje lehet a célra vezető megoldás.