AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kipufogóvég választása.

Kipufogóvég a kipufogó rendszer utolsó eleme a motortól elindulva és rendszerint ez látszik ki a leginkább az autó alváza alól. Elhelyezkedése miatt a kipufogóvég már az autódizájn része és ennek megfelelően rendkívül sok változatban gyártják.

A kipufogóvég a kipufogórendszer funkciója

A kipufogóvég az a hely, ahol az égéstermékek végleg elhagyják az autót, vagyis a kipufogórendszert és a környezetbe távoznak. A funkciója tehát nem túl bonyolult. Ennek ellenére számos olyan tulajdonsággal kell rendelkeznie, amivel a kipufogórendszer többi eleme is rendelkezik.


Keresse meg autójához megfelelő Kipufogóvéget:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az első az, hogy bírnia kell a magas hőmérsékletet, ellent kell tudni állnia a kipufogógázok és a levegő páratartalmának egyesüléséből létrejövő agresszív savaknak. Ezért a magas hőmérsékletet és a vegyszeres hatásokat jól tűrő, stabil anyagból kell készüljenek. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A kipufogóvég az autó dizájn eleme

Autó kipufogóvég

Az autósok számára a kipufogóvég tartóssága mellett azonban az is fontos, hogy az autó alváza alól kikandikáló látható kipufogóvég hogyan harmonizál a gépkocsi karosszériájával, vagy éppen magával a kipufogórendszerrel, amiből esetenként több látszik ki, mint csak a kipufogóvég. Vagyis a kipufogóvég az autódizájn fontos eleme és a kipufogó hanghatásával együtt sokat tud mondani az autó tulajdonosáról, annak személyiségéről, akár anyagi helyzetéről is. Így aztán a kipufogóvégek kialakításánál szinte csak a gyártók fantáziája szab határt a megoldásoknak és az árnak is. Mindenesetre a leggyakoribbak a polírozott saválló anyagból készül és változó formára alakított egy vagy több csövű kipufogók.