AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kipufogósor tömítéskészlet választása.

Kipufogósor tömítéskészlet használatával lehet a legkönnyebben kicserélni az egyes hengerekben keletkezett égéstermékeket a kipufogó csőbe összegyűjtő kipufogósor tömítéseit.

A kipufogósor tömítéskészlet szerepe

A kipufogósorba csatlakoznak az egyes hengerek felől az égésterméket elvezető kipufogócsövek. Ez az alkatrész jellemzően egy darabból álló öntvény, amelyet a nagy hőállóság jellemez, hiszen a hengerből kilépő égéstermék, kipufogó gáz itt még igen nagy hőmérsékletű.


Keresse meg autójához megfelelő kipufogósor tömítéskészletet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ezen kívül tele van agresszív anyagokkal, gázokkal, amelyek erősen igénybe veszik a kipufogósor anyagát. Ugyanez vonatkozik a kipufogócsöveknél használt tömítésekre is, amelyeknek természetesen bírniuk kell a motor, illetve a kipufogó rendszer rezgéséből eredő igénybevételt is. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A kipufogótömítés jelentősége

A kipufogósor tömítése nagy igénybevételnek van kitéve, így nem csoda, hogy idővel erősen elhasználódik és eredeti tömítőképessége megromlik, kiengedi a kipufogógázt, vagy fals levegőt enged a kipufogórendszerbe. Ez nem csak annyit jelent, hogy a szűrőket, az után égetést és a katalizátort kihagyva kerül erősen szennyező kipufogógáz a levegőbe, de mivel a kipufogó a befecskendező rendszer része is, zavarok keletkezhetnek a kipufogógáz visszavezetésében, ezzel együtt a motor központi vezérlésében is.