AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kipufogó tűzkarika választása.

Kipufogó tűzkarika a neve a szívósor és a kipufogó illeszkedésénél található tömítésnek. A helyéből és szerepéből fakadóan különösen erős hőhatásnak van kitéve.

A kipufogó tűzkarika szerepe

A kipufogó tűzkarika azért van a szívósor és a kipufogó közé építve, hogy a két alkatrész illeszkedésénél gondoskodjon a megfelelő, tartósan rezgés- és hőálló tömítésről. A hengerekben létrejött magas hőmérsékletű égéstermékek, gázok nagyon igénybe veszik a kipufogót, így a kipufogónál alkalmazott tömítéseket is.


Keresse meg autójához megfelelő kipufogó tűzkarikát:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ezért a különleges anyagból készülő tűzkarika sem bírja a nagy igénybevételt a végtelenségig, egy idő után feladja, amit gyorsan észre lehet venni, mindenek előtt a kipufogó rendellenes hangjából is. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A kipufogó tűzkarika cseréje

A kipufogó tűzkarika végzetes elhasználódásakor minél hamarabb ki kell cserélni, még mielőtt nagyobb károk keletkeznének miatta az egész kipufogórendszerben. A csere nem túl bonyolult, de előtte be kell szerezni az adott kipufogónál használható tűzkarikát, amihez az autónk márkájából és évjáratából kell kiindulni. Természetesen mint számos más alkatrésznél itt is vásárolhatunk eredetit és utángyártottat is, amelyek árában nagy eltérések lehetnek, de mivel itt a legfontosabb a felhasznált nyersanyag, mert ez határozza meg, mikor kell újra cserélni a tűzkarikát, érdemes a minőséget részesíteni előnyben az alacsonyabb árral szemben.