AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kipufogó leömlő cső tömítés választása.

Kipufogó leömlő cső tömítés cseréje többnyire akkor válik elkerülhetetlenné, ha a kipufogó szörcsögő hangot ad. Ennek lehet persze más oka is, kilyukadhatott vagy megrepedhetett valamely cső is, de ennek sokkal kisebb a valószínűsége, mint a tömítés hibájának.

Miért fontos a tökéletes kipufogó rendszer?

Ahhoz, hogy a motor teljesítménye és az üzemanyag fogyasztás optimális legyen, jónak kell lennie a levegő-üzemanyag aránynak, egy rosszul működő kipufogó rendszer pedig ezt lehetetlenné tenné. Arról nem is beszélve, hogy a kipufogó rendszer működésének komoly hatása van a motor más fontos alkatrészeinek, ...


Keresse meg autójához megfelelő Kipufogó leömlő cső tömítést:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...például a szelepeknek a tartósságára. Ezért ha szörcsögő hangot hallunk, keressünk fel egy megbízható autószerelőt és késedelem nélkül javíttassuk ki a hibát. A kipufogó rendszert elvileg mi magunk is javíthatjuk, de ha nincs megfelelő tapasztalatunk, bízzuk inkább szakemberre. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Mi is az a leömlő cső?

A leömlő cső a kipufogó rendszer része, a csonk és a kipufogó cső között. A tömítések természetesen az illesztéseknél vannak. Kétféle leömlő cső van, az egyiknél közvetlenül a leömlőre van csavarozva a katalizátor, a másiknál a kocsi alatt van. Az elsőnél a katalizátor is adhatja a hangot, ha már kiégett. Létezik egyébként tuning leömlőcső is, vannak ugyanis viszonylag rossz gyári konstrukciók, ezekben az autókban egy jó méretezésű sport leömlő jelentősen növelheti a teljesítményt. A jobb autómárkáknál azonban a legprofibb tuning leömlőcső is csak 1-1,5% teljesítménynövekedést hozhat, ennyiért nem érdemes ezzel komolyan foglalkozni.