AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kipufogó könyök választása.

Ha a kipufogó nem működik megfelelően az autóban, akkor sajnos komoly problémák is felléphetnek, például csökkenhet az autó teljesítménye, növekedhet az üzemanyag fogyasztás, és olyan morgó, hangos zajok is keletkezhetnek, amelyek zavarhatják a sofőrt vezetés közben és az utasokat is. A kipufogó helyes működéséhez a kipufogó könyök is hozzájárul, ezért érdemes különösen odafigyelni erre az alkatrészre.

Utángyártott kipufogó könyök

A kipufogó könyök összegyűjti a kipufogógázokat több hengerből egyetlen csőbe. A kipufogó könyökök általában egyszerű öntöttvasból vagy rozsdamentes acélból készülnek. Többféle motor esetében lehetőség van utángyártott kipufogó könyök vásárlásra is, ezek az utángyártott alkatrészek egyedi kipufogó csövekkel rendelkeznek minden henger esetében és amely azután rendszerint konvergál egyetlen, úgynevezett gyűjtőcsővé. A leggyakoribb utángyártott kipufogó könyökök lágy acélból vagy rozsdamentes acélból készülnek és krómozott kipufogó könyököket is lehet találni a piacon de ezek általában kék színűvé változnak használat után. A polírozott rozsdamentes acélból készült kipufogó könyök is színeződik, általában sárga színre vált, de nem olyan mértékben mint a krómozott alkatrész.


Keresse meg az autójához megfelelő kipufogó könyök alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az utángyártott kipufogó könyök előnyei

Az utángyártott  kipufogó könyök több előnnyel is rendelkezik, többek között, hogy sokkal olcsóbb az eredeti, új alkatrészeknél, és szinte mindenki egy alkatrész árát nézi meg legelőször. Ezenkívül az utángyártott kipufogó könyökök éppen ugyanúgy néznek ki mint az eredetiek, és a minőségük is megegyezik, ami nagy elvárás, hiszen ha nem lenne megegyező minőségű a két alkatrész, akkor már mindegy lenne, ha megvennénk az újat. Az ár, a kinézet és a minőség tehát az, ami alapján kipufogó könyököt vásárolunk.