AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kipufogó dob, kipufogó cső választása.

Kipufogó dob, kipufogó cső a két legfontosabb eleme az autó kipufogó rendszerének, amely ma már nem csak arra szolgál, hogy az égésterméket a külvilágba vezesse, de hogy azt meg is tisztítsa.

A kipufogó cső feladata

A kipufogó cső elvezeti a motorban keletkezett égésterméket. A motorhoz legközelebb vannak a kiömlő csövek, amelyek az egyes hengerektől indulnak. Az úgy nevezett első kipufogódob gondoskodik arról, hogy mindez a lehető legkevesebb zajjal járjon.


Keresse meg autójához megfelelő kipufogó dob, kipufogó cső alkatrészeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A kipufogó rendszerbe beépített flexibilis csövekkel együtt a motor működése közben tapasztalható mozgásának amortizációját szolgálja, elnyeli az onnan érkező rezgéseket. Hiánya vagy meghibásodása nem csak azzal jár, hogy a motor működése sokkal zajosabb lesz, de akár a többi kipufogó cső törését is eredményezheti. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A középső és a végdob

A kipufogódobok közül az előbbre elhelyezkedő fojtódobról már beszéltünk, de van a kipufogórendszerben úgynevezett középső dob is. Ebbe szokták általában a katalizátort beépíteni. Utána jön az úgynevezett végdob. Ez a motor felől haladva a legutolsó kipufogódob. Belső szerkezeti felépítése olyan, hogy mint egy fúvós hangszer, hogy tetszőleges hangot lehessen elérni vele a kipufogórendszerből távozó gázok energiájának felhasználásával. Úgynevezett sportdoboknál ez jellemzően mély, dübörgő hang szokott lenni.