AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kipufogó csonk tömítés választása.

Kipufogó csonk tömítés gondoskodik arról, hogy a nagy nyomású kipufogó gáz a henger és a kipufogó csonk találkozásánál ne szökjön meg a csőből, mert az negatív hatással lenne a motor teljesítményére.

A kipufogó csonk

Az egyes hengerekből eltérő időpontban kiáramló kipufogógáz a kipufogó csonkban szívó hatást gyakorol a hengerekre. Ezzel maga is segíti az üzemanyag és a levegő beáramlását az égéstérbe. A jelenséget fordított feltöltésnek is nevezik, mert nem a beáramló levegő, ...


Keresse meg autójához megfelelő kipufogó csonk tömítés:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...hanem a kipufogásnál kiáramló gáz sebességével befolyásolják az égéstérbe kerülő keverék mennyiségét. Hogy milyen fordulatszámon a legnagyobb a szívóerő, azt a kipufogócsonk hossza határozza meg. És természetesen az, hogy a kipufogó csonk tömítése mennyire jól zár. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A kipufogó csonk tömítés szerepe

Kipufogó csonk tömítés kereső autóalkatrész webáruház

A kipufogó csonk tömítés nagy hőhatásnak van kitéve és nem elhanyagolható rezgés is nyúzza. Ezért nagyon fontos, hogy megfelelő anyagból és pontos méretben készüljön. Ha a kipufogó csonk tömítés elhasználódik és mellette gáz szökik meg, akkor az egész üzemanyag befecskendezési rendszer összeomolhat, de legalábbis rossz hatékonysággal fog működni, ami a motor teljesítményében is jelentkezik. A fals levegő bejutása a rendszerben ugyanis megnehezíti a keverékarányt szabályozó rendszer működését, az optimális levegő és üzemanyag arány kialakítását és a motorteljesítményhez igazítását. Ezért a jelentéktelen kipufogó csonk tömítés hibája jelentős zavar forrása lehet.