AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kipufogó cső választása.

Kipufogó cső és kipufogócső között nagyon nagy lehet a különbség. Néha még hallatszik is, hogy egy kipufogócső valami olyat tud, amit egy másik, látszólag ugyanolyan kipufogó cső messze nem.

Kipufogó cső webáruház és ismertető!

Természetesen a hangzáson kívül a kipufogó csővek méretei is jellemzőek az adott kipufogócső esetében, ami persze nem véletlen, mert a csövek méretei nem kis szerepet játszanak a vele elérhető hanghatás kialakulásában. Külön kategóriaként kezelhető a diesel kipufogó.


Keresse meg autójához a megfelelő kipufogó csövet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A benzinmotortól eltérő felépítési diesel motor miatt más a diesel kipufogó felépítése is, mint benzines társáé. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Flexibilis kipufogó cső.

A flexibilis kipufogó cső a rezgések csillapítása mellett, - hajlékonysága miatt - könnyebben beépíthető akárhová. Van olyan hely, ahová szinte csak egy flexibilis cső alkalmazható. Egymástól eltérő kipufogó rendszer esetében meghatározóak a kipufogódobok. Nem nagy leegyszerűsítés, ha azt mondjuk, hogy gyakorlatilag egy kipufogórendszer a másiktól elsősorban a kipufogódobok eltérő felépítésében különbözik. Az égéstermék robbanásonként, lökések sorozatát keltve, jelentős rezgést okozva távozik a motorból a kipufogó cső járataink keresztül. Hogy ez ne terjedjen át az egész járműtestre, azt a kipufogó rezgéscsillapító biztosítja. Kipufogó rezgéscsillapító nélkül vagy egy tuningolt versenyautóra, vagy egy repedt fazékra emlékeztető hangot hallanánk.

Kipufogó szerviz.

A kipufogó cső és a kipufogódob a lökésszerű, folyamatos rezgést okozó igénybevétel miatt nem ritkán hibásodik meg. Ilyenkor irány a kipufogó szerviz. Sokan nem csak akkor veszik igénye egy kipufogó szerviz szolgáltatásait, amikor meghibásodik a kipufogó rendszer valamelyik eleme, de akkor is, ha tuningolni akarják a kipufogójukat. Akár így, akár úgy, érdemes egy kipufogó szerviz felkeresése előtt körülnézni az interneten egy-egy kipufogó webáruház kínálatában. Nem csak mert a kipufogó webáruház kereshető fel a legegyszerűbben és általában ott a legnagyobb választék is, de a kipufogó cső árak ugyancsak itt hasonlíthatók össze a legjobban. A kipufogó árak ugyanis nem csak márkánként eltérőek, de a webáruházakban is különböző kipufogó árak fordulhatnak elő. A kipufogók egyik érdekes fajtája az univerzális kipufogó. Azért érdekes, mert ugyan az univerzális kipufogó cső neve szerint univerzális, valójában nem szerelhető fel mindenféle márkára vagy annak minden típusára, tehát legyünk nagyon körültekintőek, amikor ilyesmit vásárolunk.