AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Karbamid befecskendezés választása.

A karbamid befecskendezés a kipufogó működésének egyik nagyon fontos eleme. A kipufogó az az alkatrész az autóban, amely továbbítja az autó hajtóművéből távozó égésterméket, hogy az a szabadba kerüljön. Ha a kipufogó nem működik megfelelően, akkor az autó hangos lesz, valamint csökken a teljesítménye, ráadásul az üzemanyag fogyasztás egyre csak növekedni fog, ezért érdemes erre az alkatrészre odafigyelni.

Mi is az a karbamid befecskendezés?

A karbamid befecskendezés során azt tudjuk biztosítani, hogy a megfelelő mennyiségű karbamid és ammónia vegyüljön a kipufogó gázzal. A jobb porlasztás és a kisebb cseppméretű befecskendezett karbamid lehetővé teszi a teljesebb konverziót és csökkenti a fennakadás veszélyét is. Számos kereskedelmi karbamid befecskendező sűrített levegőt használ ahhoz, hogy javítsa a porlasztást de levegőtlen rendszereket is kifejlesztettek már. A karbamid adagoló rendszer alkatrészei közé tartozik a szivattyú, az injektor, a keverő, illetve a karbamid tank is. 


Keresse meg az autójához megfelelő karbamid befecskendezés alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A karbamid befecskendezés bevezetése és működése

A karbamid befecskendezés kereskedelmi bevezetése függött a a katalizátor fejlesztésétől valamint a karbamid adagolótól is. A nitrogén oxid hatásfoka a az SCR-rendszerben nagymértékben köszönhető az SCR-rendszerekkel kapcsolatos előrelépéseknek illetve a karbamid befecskendezésnek. A karbamid befecskendező rendszer fő funkciója közé tartozik a pontos mennyiségű karbamid befecskendezése ami nitrogén oxidos reakcióhoz szükséges, valamint a karbamid keverése a ammóniával a kipufogógázban. A befecskendezett karbamid mennyisége meg kell egyezzen a megfelelő ammónia szükséglettel valamint a megfelelő mennyiségű nitrogén oxiddal is, ami a katalizátorba lép be. Ha az ammónia mennyisége nem elegendő, akkor a nitrogén oxid aminek alapból csökkennie kéne nem alakul át.