AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Flexibilis cső választása.

Flexibilis cső gondoskodik arról, hogy a motor folyamatos rezgése, billegése ne tegye tönkre a kipufogó rendszert, ami a csövek törésével, felerősödő zajjal járhat, de ronthatja a motor működésének hatékonyságát is.

A flexibilis cső feladata

A flexibilis cső a kipufogórendszer flexibilis, azaz rugalmas cső-összekötő eleme. Feladata függetleníteni a kipufogót a motor rezgéseitől. A motor remegő mozgását a kipufogó rendszer is átveszi, a néhány centiméteres kilengés a több méter hosszú cső végén már akár méteres is lehetne.


Keresse meg autójához megfelelő flexibilis csövet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Persze hátul meg van fogva a kipufogó, ezért valaminek el kell nyelnie ennek a mozgásnak a nagyobb részét. A többrétegű, rugalmas anyagokból készített flexibilis cső minden irányban, még tengelyirányban is el tud mozdulni. Különösen fontos a flexibilis cső feladata a viszonylag erőteljesebben remegő dízel motoroknál. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A flexibilis cső meghibásodása

Mivel folyamatosan nagy igénybevételnek van kitéve, a flexibilis cső viszonylag gyakran meghibásodik. Elég gyors a természetes elhasználódása, a cső anyaga elvékonyodik, és kiég a hőtől. Tönkreteheti a kipufogó felfüggesztésének meghibásodása is, ilyenkor a flexibilis cső leszakadhat a kipufogó rendszer súlyától. Ha a motor túlságosan imbolyog, például a motortartó bak hibája miatti, a túlzott igénybevétel is károkat okozhat benne. Ha pedig a kipufogó rendszer útközben beakad valamibe, akkor többnyire a flexibilis cső szakad szét elsőként. A flexibilis cső nem javítható, ugyanis nem hegeszthető, ezért minden esetben cserélni kell.