AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Csőkapcsoló, bilincs választása.

Csőkapcsoló bilincs köti össze az autókban az ott használatos csöveket, vagy rögzíti őket az autó egyes elemeihez, például az alvázhoz. A bilincsek fontos szerepet játszanak abban, hogy az összekötött csöveket szükség esetén egyszerűen szét lehessen választani.

A csőkapcsoló bilincs az autó praktikus alkatrésze

A csőkapcsoló bilincs az egymáshoz illesztett, vagy egymásba dugott csőelemeket úgy erősíti össze, hogy egymáshoz szorítja őket. Ez azon kívül, hogy szükség esetén könnyen megbontható kapcsolatot hoz létre, azzal is jár, hogy a csövek rugalmasan illeszkednek egymáshoz, a bilincs bármikor után húzható, vagy akár meglazítható.


Keresse meg autójához megfelelő csőkapcsolót és bilincset:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ha nem bilinccsel lennének összekötve, akkor a végeiken lévő alkatrészek javításakor, vagy cseréjekor el kellene vágni, majd az összeszerelésnél újra össze kellene forrasztani, vagy hegeszteni őket. Ezt is feleslegessé teszi a csőkapcsoló bilincs. Tekintse meg további kapcsoló termékeinket is!

A bilincseknek a rögzítés mellett más fontos szerepük is van

A bilincsek egyaránt összeköthetnek fém-, gumi- vagy műanyag alapanyagú csöveket. Maguk a bilincsek is lehetnek fémből, vagy műanyagból. Azon kívül, hogy olyannak kell lenniük, hogy az egymáshoz illesztett csöveket jól össze tudják szorítani, például az autóban a motor működésekor erős rezgésnek kitett csövek esetében sem szabad a rezgés hatására meglazulniuk. Ki kell állják a magas hőmérsékletet és az agresszív vegyi anyagok hatását is. El lehet képzelni, milyen komoly igénybevételnek van kitéve például egy kipufogó csövet rögzítő bilincs, vagy a motort a hűtőrendszerrel összekapcsoló cső bilincse.