AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Bilincsek választása.

Bilincsek persze sok mindenhez kellenek, de itt most a kipufogó bilincsről van szó, amely a kipufogó elemei közül a csöveit rögzíti az autó alvázához.

A kipufogó bilincsek feladata

A kipufogó bilincsek feladata tehát nem más, mint a kipufogó csövek rugalmas rögzítése az autó alvázához. Azért kell ezt rugalmasan megoldani vele, mert működése közben a motor billeg, rezeg, amit a kipufogó rendszer is átvesz, sőt, maga is rezonál. Különösen így van ez a dízel üzemű motorok esetében.


Válogasson az autójához megfelelő kipufogó bilincsek között:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Magukat a kipufogó bilincseket pedig a kipufogó csavarok fogják össze. A különböző autó típusokhoz különböző felfüggesztő elemek, köztük különböző kipufogó bilincsek kellenek, hiszen a csövek sem egyformák, amiket tartaniuk kell. 

A kipufogó bilincsek cseréje

Autó kipufogó bilincs

A részben az alváz alatt található kipufogórendszer erős rongáló hatásoknak van kitéve. Nem ritka ezért a lötyögő rendszer, de az sem, ha hangossá válik. A rendszer szerelése a viszonylag egyszerűbb feladatok közzé sorolható, sokan maguk is vállalkoznak rá, ennek ellenére inkább érdemes ezt a munkát is szakemberre bízni. Ha nem is a kipufogó bilincsek hibásak, a rendszer szétszedésekor mindig ellenőrizni kell az állapotukat és szükség esetén kicserélni ezeket a viszonylag egyszerű és olcsó alkatrészeket. Így elkerülhető, hogy később az elszakadásuk miatt kelljen újra elzarándokolni a szervizbe.