AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ülések választása.

kategória:

Ülések említésekor nyilván gépkocsiba szerelt ülésekre gondolunk. Az ülések nem csak annak alapján sokfélék, hogy milyen márkájú autóba szereljük be őket, mert vannak első ülések, amelyek előre dönthetők, hogy az egyajtós kocsikba is be lehessen szállni.

Autó ülések kedvező árakon

Másrészt az első autó ülések többféleképpen állíthatók, szabályozható az üléstámla dőlési szöge, de maga az ülő rész is előre-hátra mozgatható egy sínen, hogy a hátul ülők testméreteihez lehessen alkalmazkodni.


Keresse meg autójához megfelelő üléseket:


A hátsó ülések sincsenek teljesen fixre beszerelve, mert a legtöbbnek lenyitható a hátsó támlája, ami arra szolgál, hogy ezen a nyíláson meghosszabbítható legyen a csomagtartó, aminek akkor van jelentősége, ha hosszú tárgyat szállítunk benne, ami csak így fér el.

Bőr ülések

A legelegánsabb kocsikban bőrülések (vagyis bőr borítású, bőr kárpitozású ülések) vannak beszerelve, de még a bőr ülések között is vannak minőségi és természetesen árkülönbségek, attól függően, hogy milyen bőr az alapanyag. A gépkocsikba ülést készítő kárpitosok fantáziája végtelen, nincs olyan drága bőr ülés, aminél ne tudnának egy még drágábbat ajánlani. A mai ülések minden korábbi ülést elhomályosítanak, mert az ülések esetében is tombol az elektronika. 

Fűtött ülések

Az már nem lep meg senkit, hogy az ülést előre, a kormánykerék felé nem kézzel kell eltolni, hanem elég egy gombot megnyomni és az ülés magától előre csúszik. Az sem számít kuriózumnak, hogy az ülés megjegyzi az egyes beállításokat, vagyis az ülés magasságát és helyét az ülést tartó sínen. A vitathatatlan kényelem és téli komfort mellett a luxus egyik csúcsát jelentik a fűtött ülések. Amilyen kellemes lehet egy télen vékony harisnyában, könnyű estélyiben kocsiba ülő dáma számára a fűtött ülés, annyira kellemetlen is tud lenni egy vastag pantallós úrnak, főleg nyáron, a bekapcsolva hagyott fűtött ülés, ha az idegen kocsiban az ember nem tudja kikapcsolni. Tudom, hogy mit beszélek, jártam már így. 

Műbőr ülések

Általában az ülések műbőrből, tehát műanyag borítással készülnek, ami ugyan tartós és könnyebben tisztítható, mint az eredeti bőr, nem is olyan kényes a sérülésekre, de melegben az ember könnyen bele is ragadhat. Ezért gyakran kerül vászon, vagy egyéb szövet takaró, huzat ezekre az ülésekre.  Ilyenek üzeletünkben és webáruházunkban egyaránt kaphatók.

Gyerekülések

Külön csoportot jelentenek az ülések között az autóba szerelhető gyerekülések. Ma már uniós szabvány, hogy csak olyan gyerekülést szabad használni, amely legalább három ponton, szabványosan van rögzítve az autó karosszériájához, és a gyereket tartó öv is megfelel a biztonsági előírásoknak. A gyerek ülések szabályos beszerelése és beállítása rendkívül fontos, mivel az ütközések, a nagy negatív gyorsulás a legnagyobb veszélyt a kisgyerekekre jelenti, mivel azok sem kézzel, sem lábban nem tudnak kitámaszkodni, és tehetetlen tömegként repkedhetnek a jármű utasterében, súlyos sérüléseket szenvedve el.