AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Napellenző választása.


Napellenző védi meg az autó vezetőjének a szemét a szemből érkező erős napfénytől, de mivel oldalra is ki lehet fordítani jó hasznát lehet venni akkor is, ha a fény oldalról érkezik.

A napellenző szerepe

A napellenző egy olyan kézzel beállítható árnyékoló, amely a vezető és a szélvédő között helyezkedik el és a nap beesési sugarának függvényében úgy lehet beállítani, hogy védje a szemet az erős napfénytől. Ennek megfelelően egy forgási tengely körül mozgatható, úgy, hogy szükség esetén a tengely egyik vége azért rögzíthető.



Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Napellenző autó karosszéria tartozékokA szabad tengelyvégnek köszönhetően azonban akár oldalra is kiforgatható, vagyis jól használható oldalról érkező fénysugarak ellen is. Rendszerint puha anyagból készül, hogy ne okozza a vezető sérülését ütközés esetén, vagy ha egy nagyobb kátyúba hajt, miközben túl közel hajolt a szélvédőhöz.

A napellenző felszerelése

A napellenző általában az autók széria kelléke, de mégis előfordulhat, hogy utólag kell beszerezni. Ennek a leggyakoribb oka, hogy elhasználódott, elkopott esetleg eltörött. Ilyenkor gondosan kell eljárni, ugyanis a napellenzők elég speciális, márka- és típus specifikus autótartozékok, bár első ránézésre nem tűnnek annak. Mégis, nem közömbös, hogy pontosan hol és mennyit takarnak ki a vezető előtti térből, mennyire és hogyan állíthatóak. A nem kellően megválasztott napellenző akár akadályozhatja is a vezetőt a kilátásban, nemhogy segítené az ellenfényben.