AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Motorvédő burkolat választása.

Motorvédő burkolat védi az autó motorját a legkülönfélébb külső behatásoktól, mindenek előtt a mechanikai sokkoktól, de a vegyi anyagok kártételévtől is.

A motorvédő burkolat funkciója

A motorvédő burkolat egyszerre több funkciót is ellát. Mindenek előtt védi a motor érzékeny részeit az ütésektől, kövek felverődésétől, egyéb mechanikai sokkoktól, amik károsíthatnák és végső soron megzavarhatnák a motor működését.


Keresse meg autójához megfelelő motorvédő burkolatot:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A motorvédő burkolatnak ezért olyan anyagból kell készülnie, ami erre alkalmas, és az erős külső behatás következtében mintegy első védővonalként működik, ami annyit jelent, hogy – szükség esetén -, maga törik, reped, vagy szakad le, amivel a motor pajzsaként működik, A jó motorvédő burkolatnak ezt a feladatot úgy kell ellátnia, hogy közben ne zavarja a motor működését, például hatékony hűtését.

A motorvédő burkolat anyaga

Korábban a motorvédő burkolat anyaga elsősorban fém volt. Még ma is vannak a motornak olyan részei, amelyeket motorvédő lemezek óvnak az erős ütésektől. A leggyakrabban használt anyag azonban korunkban a műanyag, annak speciális változatai, amelyek pont olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mint amit egy motorvédő burkolattól elvárunk. Nagy előnyük a fémmel szemben, hogy annál lényegesen könnyebbek, egyszerűbben legyárthatók a szükséges formára, nem korrodálódnak, jól tűrik a vegyszereket is. Természetesen a motorvédő burkolatok erősen márka és típusspecifikusak, amit a beszerzésnél figyelembe kell venni.