AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Motortér burkolat választása.

Motortér burkolat szolgálja a motor legkényesebb részeinek védelmét, mindenek előtt a portól és a nedvességtől, a veszélyes vegyi anyagoktól. A motorház tető alatt, a motortérben egyes alkatrészeket a rapid hőhatásoktól is védi a burkolat.

A motortér burkolat szerepe

A motortér burkolat nem csak a motor alkatrészeit, részegységeit védi, de egyben a motorteret is izolálja a motortól. Mindenek előtt a motor hőjét szigeteli el a motortértől és a működő motor zaját tompítja, vagyis kétirányú feladatot lát el.


Keresse meg autójához megfelelő motortér burkolatot:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Motortér burkolat karosszéria alkatrész kereső webáruház árak

A motortér burkolat anyag a leggyakrabban műanyag, mégpedig olyan, amelyik ellenáll a savaknak, vízhatlan, hőálló, bírja az állandó rezgés okozta igénybevételt is. Miközben óvja a motort, olyan kialakítása kell legyen, ami nem akadályozza a motor hűtését, vagyis nem fogja annyira vissza a motor által kibocsátott hőt, hogy az veszélyesen emelné a motor hőmérsékletét. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A motortér burkolat cseréje

Feladata ellátása közben a motortér burkolat lassan elhasználódhat. Fizikai behatások érhetik, eltörhet, megrepedhet. A műanyag az erős hő, a vegyi anyagok hatására megfáradhat, veszíthet rugalmasságából és az állandó rezgés miatt kapcsolódó elemei elengedhetnek, meglazulhatnak. A komolyabb elhasználódás esetén már csak a csere használhat. Talán mondani sem, kell, hogy az adott márka, adott típusához és évjáratához illő eredeti, vagy utángyártott motor burkolatot kell beszerezni. Más motorburkolatot a motortér aljára és mást a felső részre, vagyis van alsó- és felső motortér burkolat.