AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Motorháztető zsanér választása.

A motorháztető az autónak az a része, amely megvédi a motorházat és biztosítja, hogy az semmilyen körülmények között ne nyíljon fel a motorháztető nyitó nélkül. A motorháztető szerencsére egy olyan alkatrész, ami nem romlik el, vagy ha esetleg el is romlik, akkor ez nem abban nyilvánul meg, hogy a motorháztető kinyílik, hiszen annak beláthatatlan és súlyos következményei is lehetnek.

A motorháztető zsanér fontossága

A motorháztető zsanér lehetővé teszi, hogy a motorháztető zökkenőmentesen nyíljon és záródjon egyaránt. A zsanér ezen kívül lefogja a motorháztetőt egy ütközés esetén. Nagyon fontos, hogy a motorháztető zsanér mindig hibátlan legyen, hiszen ez is a biztonságért felelős. Beláthatatlan következményei lennének például annak, ha 100 km/órás sebesség mellett hirtelen felnyílni a motorháztető, tehát időnként ellenőrizni kell, hogy a motorháztető, a zsanér, és az összes többi alkatrész is jó állapotban legyen. Ha a motorháztető zsanér meghibásodik, akkor pedig azonnal egy autószervizhez kell fordulni. 


Keresse meg az autójához megfelelő motorháztető zsanért:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A motorháztető zsanér meghibásodása

Gyakran előfordul, hogy a motorháztető zsanér meghibásodik, különösen akkor, ha önnek volt már része frontális ütközésben. Ebben az esetben nem szabad járatni az autót úgy, hogy hibás a motorháztető zsanérja, hiszen az nemcsak arra szolgál, hogy a motorháztető megfelelően nyíljon és záródjon, hanem azt is biztosítja, hogy a motorháztető zár meghibásodása esetén a helyén tartsa a motorháztetőt, vagyis hogy az ne nyíljon fel akkor sem, ha valamilyen hiba keletkezik. Ha nem megy azonnal szerelőhöz a hibás zsanérral, akkor sajnos előfordulhat, hogy eltörik a motorháztető zsanér, és balesetek, valamint sérülések is keletkezhetnek, tehát kiemelt figyelmet kell szentelni ennek az alkatrésznek.