AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Motorháztető ütköző választása.

A motorháztető szerencsére egy olyan alkatrész, amely nem hibásodik meg, vagy ha mégis, akkor sem nyílik fel a motorháztető, hiszen ha ez történne, akkor a nagy sebesség miatt és a hirtelen felcsapódó tető miatt balesetek és sérülések is bekövetkezhetnek. A motorháztető alkatrészeire tehát nagyon oda kell figyelni, és ha úgy érzi, hogy valami nem stimmel, akkor okosabb elmenni időben egy autószervizbe.

A motorháztető ütköző jelentősége

A motorháztető ütköző is egy olyan alkatrész, amely azért felelős, hogy a motorháztető ne nyíljon fel vezetés közben. A Dorman például prémium minőségű motorháztető ütközőket gyárt, ezek univerzális darabok és nagyon könnyű a felszerelésük is, amihez nincs szükség autószervizre és szerelők segítségére sem. Nagyon fontos, hogy az ütköző hibátlan legyen, hiszen ha sokáig vezet hibás motorháztető ütközővel, akkor balesetek is bekövetkezhetnek, tehát mindenképpen érdemes lecserélni az ütközőt, ha meghibásodik. Motorháztető ütközőt minden autós boltban, alkatrész üzletben és alkatrész webáruházban kapni lehet. 


Keresse meg az autójához megfelelő motorháztető ütközőt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A motorháztető zsanér meghibásodása

Gyakran előfordul, hogy a motorháztető zsanér meghibásodik, különösen akkor, ha önnek volt már része frontális ütközésben. Ebben az esetben nem szabad járatni az autót úgy, hogy hibás a motorháztető zsanérja, hiszen az nemcsak arra szolgál, hogy a motorháztető megfelelően nyíljon és záródjon, hanem azt is biztosítja, hogy a motorháztető zár meghibásodása esetén a helyén tartsa a motorháztetőt, vagyis hogy az ne nyíljon fel akkor sem, ha valamilyen hiba keletkezik. Ha nem megy azonnal szerelőhöz a hibás zsanérral, akkor sajnos előfordulhat, hogy eltörik a motorháztető zsanér, és balesetek, valamint sérülések is keletkezhetnek, tehát kiemelt figyelmet kell szentelni ennek az alkatrésznek.