AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Motorháztető nyitó választása.

A motorháztető talán az autó egyetlen olyan része, amely sosem romlik el. A motorháztető az a zárszerkezet, ami azért felelős, hogy a motorház mindig biztonságban és fedve legyen, és ez akadályozza meg azt is, hogy a motorháztető felnyíljon vezetés közben. Az, hogy a motorháztető semmiképp sem nyílik ki vezetés közben nagy megkönnyebbülés, hiszen ha ez bekövetkezne, akkor annak súlyos következményei lennének, főleg ha a sofőr 100 km/órás sebességgel halad.

A motorháztető nyitó jelentősége

A motorháztető nyitó, nevéből is adódóan az a szerkezet, amely lehetővé teszi a motorháztető felnyitását, amire gyakran szükség lehet, főleg akkor, ha úgy gondolja, hogy probléma lehet a motorral vagy valamelyik alkatrésszel. Ha a műszerfalon észreveszi azt a jelzést, ami a motor meghibásodásának gyanúját kelti, akkor nagy szükség lehet a motorháztető nyitóra, hiszen anélkül nem tud rájönni a problémára. Épp ezért, ha a motorháztető nyitó nem működik, akkor keresni kell egy megbízható autószervizt és el kell vinni a járművet, hogy a szerelők vessenek a motorháztető nyitóra egy-két pillantást. 


Keresse meg az autójához megfelelő motorháztető tartót:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ha a motorháztető nehezen nyílik

Ha a motorháztető nehezen nyílik, akkor gyakran panaszkodunk és szitkozódunk, hogy miért kell az ujjunkkal a tető alatt matatni, viszont az, hogy a motorháztető ilyen nehezen nyílik nagy áldás, hiszen, ha nagy sebesség mellett hirtelen felnyílna a motorháztető, akkor annak valószínűleg hatalmas baleset lenne a következménye, és nemcsak egy autó sérülne meg, hanem a környező autók is. Ezért hálát kell tehát adni, hogy a motorháztető nyitót nehéz kezelni és hogy igen nagy erőfeszítésbe kerül kinyitni azt. Ha a motorháztető cseréjére kerül sor, akkor pedig igen figyelmesnek kell lenni, hogy mindenképpen az autó márkájához és típusához illő motorháztetőt szerezzük be, nehogy a különbség problémákat okozzon.