AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Motorháztető választása.

Motorháztető a neve annak a zárszerkezetnek, amely a motorház tetejének biztonságos záródásáról gondoskodik. Sokféle megoldás ismert, de mindegyik lényege, hogy minden körülmények között megakadályozza a motorház tetejének felnyílását menet közben.

A motorháztető gyakorlatilag nem romolhat el

A motorháztető gyakorlatilag nem romolhat el. ha mégis, akkor sem okozhatja, hogy az autó motorháztető menet közben kinyíljon. Könnyű megérteni, miért olyan fontos ez. Egy 100 kilométeres sebességgel száguldó autó motorháztető felnyílása szinte beláthatatlan következményekkel járna.


Keresse meg autójához megfelelő motorháztetőt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Először is az autó vezetője egy időre elveszítené a kilátást az útra. A nagy levegő ellenállás azonban nyilván hamarosan letépné a motorháztetőt a karosszériáról. Az elszabadult és nagy sebességgel repülő súlyos lemez tömegbalesetet és komoly személyi sérüléseket okozhatna. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A motorháztető néha bosszantóan nehezen nyitható

Érdemes a fentebb leírtakat felidézni, amikor a motorháztető felnyitásával bajlódunk és nem tudjuk megérteni, mi a fenének kell még az ujjunkkal a tető alatt matatva kibiztosítani valamilyen feleslegesnek tűnő zárszerkezetet, miután a kocsi belsejéből már egy bowdennel kinyitottuk a motorháztetőt. Halk, vagy hangos szitkozódás és a konstruktőr gyalázása helyett gondoljunk arra, milyen fontos, hogy csak így lehessen eljárni és még véletlenül se fordulhasson elő, hogy menet közben a vezető felnyitja a motorháztetőt, amit aztán a menetszél gondtalanul feltéphet és a távolba repíthet. A motorháztető cseréjénél tehát járjunk el körültekintően. Az autó márkájához és típusához járó motorházfedelet szerezzünk be.