AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kürt választása.

kategória:

A kürt persze az ideges autósok kedvelt „játékszere” is, amellyel többen a nemtetszésüket fejezik ki a többi autósnak.

A kürt elengedhetetlen része az autónak.

A kürt segítségével adhatunk ugyanis hangjelzést a forgalom többi szereplőjének vészhelyzetekben. Erre a célra azonban elméletileg nem szabadna használni a kürtöt, így a kürt helytelen használata miatt a közlekedési szabályok szerint büntetés is kiszabható. Kürt kapható számtalan kivitelben. 


Keresse meg autójához megfelelő kürt autóalkatrészt!


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Van az adott jármű típushoz tartozó gyári kürt, de megvehető luxus kivitelben is. Emellett kapható több fajta dallamkürt is, ezek jellemzően erős hangerővel valamilyen rövid zene részletet, dallamot játszanak le, ha a járművezető hangjelzést ad.

Hibás kürttel veszélyes a forgalomban közlekedni, a duda javítása kötelező!

A kürt a meghibásodása esetén gyakran egyszerűen javítható, főként, ha csupán egy érintkezési hibáról van szó. Ennek ellenére a kürt javítás a szakemberek dolga, csak úgy, mint a kürt csere, miután a hangjelző hibás működése közlekedésbiztonsági kockázatokat rejt magában. A kürtcsere azonban többnyire néhány ezer forintból megúszható, miután a tartozék ára általában nem túlzottan magas összeg. Időnként elromolhat a kürtöt megszólaltató gomb is, amely általában a kormányon, vagy a kormányoszlopra szerelt kapcsolók valamelyikén található. Ilyenkor is célszerű haladéktalanul szerelőhöz fordulni, mert jól működő kürt nélkül a közlekedési szabályok szerint a jármű nem vehet részt a forgalomban.