AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kuplung pedál rugó választása.


A kuplung az egyik legfontosabb része az autónak, hiszen ez az ami biztosítja az autóban az indítást, a rángások kivédését, a motor és a sebességváltó össze- valamint szétkapcsolását, a nagy terhelések kivédését, valamint ami talán a legfontosabb, a kuplung az az alkatrész, amely a motor által előállított energiát továbbítja a sebességváltóhoz. Nagyon oda kell figyelni tehát erre az alkatrészre, hiszen a biztonságért is felel.

A Kuplung pedál rugó fontossága, és a kuplung működése

A kuplung pedál rugó az az alkatrész, ami engedi a kuplung pedál benyomását, illetve felengedését, tehát ha a rugóval gondok vannak, akkor a teljes kuplunggal is problémák lehetnek. A kuplung alapjárata az, amikor be van kapcsolva, ez pedig egy zárt helyzetet jelent, tehát ha lenyomjuk a kuplung pedált, majd pedig ha felengedjük, akkor elindul az autó. A kuplung pedálját vezetés közben folyamatos használni kell, így a kuplung pedál rugója is állandó nyomás alatt van. A váltókat csak akkor tudjuk tehát mozgatni, ha a kuplung pedál le van nyomva, tehát a kuplung pedál nélkül sebességváltásra sem lehetne lehetőség.


Keresse meg az autójához megfelelő kuplung pedál rugó alkatrészeket:


A kuplung és alkatrészeinek meghibásodásai

A kuplung meghibásodásainak első jelei a következők lehetnek: az autó nem indul el sebességbe rakva, ha nyomja a gázt, akkor sem indul el az autó, induláskor egy furcsa, kellemetlen szag van az autóban, a motor pörög, de a kocsi nem képes felmenni egy dombra, furcsa zörgő hang keletkezik, ha lenyomjuk a pedált stb. Ezekre a meghibásodásokra nagyon oda kell figyelni, hiszen a kuplung a biztonságért is felel, tehát ha meghibásodik, akkor azonnal érdemes szervizbe menni vele, nehogy egy baleset következzen be. Az is árulkodó jel lehet, ha nehezen veszi az autó a fokozatot, vagy ha a kuplungpedál benyomása nehézségeket okoz.