AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Központi zár relé választása.


A központi zár a karosszéria egyik nagyon fontos eleme, amely több kisebb alkatrészből áll. A karosszériához tartozik még az ajtó, a sárvédő, a visszapillantó tükör, a küszöb, a lökhárító stb. A központi zár relé is egyike a központi zár alkatrészeinek, amelyek arra szolgálnak, hogy a gépjármű ajtói mindig megfelelően nyissanak és záródjanak, hiszen csak ezzel lehet távoltartani a betolakodókat a féltett autótól.

A központi zár relé tulajdonságai és fontossága

A központi zár relék nagy fontossággal bírnak, hiszen ezek nélkül az alkatrészek nélkül nem is működnének a központi zárak, ami pedig azt jelentené, hogy veszélybe kerül az autó biztonsága, hiszen ha nem működik a relé és nem működik a zár, akkor nyitva maradhat az autó. A legjobb központi zár reléket a Bosch cég gyártja többféle típusban és méretben, attól függően, hogy ön éppen milyen márkájú autóval rendelkezik. A központi zár relék az alkatrész üzletekben, autós boltokban és alkatrész webáruházakban vásárolhatóak meg. 


Keresse meg az autójához megfelelő központi zár relét:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A központi zár meghibásodása és annak javítása

A központi zár több helyen is meghibásodhat. A központi zár az autó egyik legsérülékenyebb része, hiszen aprósága miatt nagyon könnyen eltűnik, és az elemek is igen gyorsan merülnek le. Ilyenkor alkalmazni kell a kulcsos záras megoldást, vagyis kulccsal ki kell nyitni a vezetői oldal ajtaját, hiszen az is központi zárként funkcionál, tehát ha az kinyílik, akkor a többi ajtó is ugyanúgy ki fog nyílni. Ha valami elromlik a központi zárban, akkor azt leggyakrabban a központi zár motorra, illetve a mechanizmusra lehet fogni. A központi zár motor és a zárszerkezet megjavítása, illetve cseréje viszont már egy bonyolultabb dolog, amelyet csakis egy autószervizben lehet megoldani, hiszen szakértők tapasztalata szükséges hozzá.