AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Központi zár állító választása.

A központi zár a karosszéria egyik nagyon fontos eleme. A karosszéria alkatrészeihez hozzátartozik még a lökhárító, a motorháztető, a sárvédő, az ajtó, valamint a visszapillantó tükör is. Központi zárat, annak alkatrészeit és a többi karosszéria alkatrészt főleg alkatrész webáruházakban, autószervizekben, illetve alkatrész boltokban lehet vásárolni.

A központi zár tulajdonságai

A központi zár az az alkatrész, amely a gépkocsi ajtóinak bezárásáért felelős, és az a szerepe, hogy biztosítsa, hogy egy zár se maradjon nyitva. Manapság már egy teljesen mindennapos alkatrész a központi zár, amelyet távirányítással vezérlünk, tehát amellett, hogy igen biztonságos, igen kényelmes is. A központi zár állító és vezérlő nagyon fontos részei a központi zárnak, ezek biztosítják, hogy az ajtó valóban be is legyen zárva, így betolakodók nem fognak tudni hozzáférni az autóhoz, ha pedig igen, akkor azonnal megszólaljon a riasztó. A központi zár állító és vezérlő akár a tenyérben, a legapróbb helyen is elfér, viszont épp ezért igen könnyen képes eltűnni.


Keresse meg az autójához megfelelő központi zár állítót:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A központi zár javítása

A központi zár nyitását és becsukódását csakis a központi zár motorja tudja lehetővé tenni. A központi zár meghibásodásának több oka is lehet, érdemes megemlíteni például a távirányítót, ami a rendszer egyik legsérülékenyebb eleme, és ennek az a leggyakoribb hibája, hogy könnyen eltűnik, vagy éppen kimerül benne az elem. Ha ez előfordul, akkor marad az a megoldás, hogy kulccsal nyissa ki a vezető oldalán levő ajtót, hiszen a vezető oldali ajtó is központi zárként működik. A zárszerkezet, és a központi zár motor javítása már egy bonyolultabb procedúra, amit autószervizben lehet elintézni, de ha az utóbbira kerül sor, akkor az elektromos motorok leggyakoribb meghibásodásait kell okolni.