AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Központi zár választása.


Központi zár szolgálja a gépkocsi ajtóinak bezárását úgy, hogy egy se maradjon nyitva. Ma már mindennapi gépkocsi tartozéknak számít a központi zár. Hozzá is szoktunk, főleg mi után távirányítással lehet kezelni, vagyis nem csak biztonságos, de nagyon kényelmes is.

Központi zár vezérlő

A tenyérben, vagy az indítókulcs mellé akasztva, kis helyen elférő központi zár vezérlő mára valóságos szimbólum lett. Az autókulcsot a kezében lóbáló hódító pózban tetszelgő férfi ma központi zár vezérlővel bíbelődik a bárpultnál.


Keresse meg autójához megfelelő központi zárat:


A csábító kis ketyere természetesen a gépkocsi márkajelzését is magán hordozza, így az érdeklődő szemek azonnal következtetéseket vonhatnak le a gépkocsi tulajdonos pénztárcájának vastagságáról. A távirányító jeleit azonban a szemfüles autótolvajok rögzíteni tudják és ezzel ők is kényelmesen kinyithatják az autót. Ennek elkerülésére „ugró” jelet alkalmaznak a legbiztonságosabb távvezérlők, ami minden nyitásnál egy algoritmus szerint változik, így gyakorlatilag megfejthetetlen. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Központi zár javítás

A központi zár becsukását vagy kinyitását minden ajtóra kiterjesztve csak a központi zár motor tudja lehetővé tenni, amely a behúzza és kiengedi az egyes zárszerkezetek nyelveit a hozzátartozó nem is olyan egyszerű mechanizmus közvetítésével. Ha valami elromlik a központi zárban, az elsősorban ez a mechanizmus és a központi zár motor. A központi zár meghibásodásának számos oka lehet. Mindjárt a távirányítót kell említeni, ami a legsérülékenyebb eleme a rendszernek. A leggyakoribb hibája, hogy elvész, vagy, ami majdnem ugyanazt jelenti, kimerül benne az elem. Innentől kezdve marad a kulcsos megoldás, ugyanis a legtöbb kocsinál a távirányítás mellett a vezető oldali ajtó is központi zárként működik, vagyis annak az ajtónak a kinyitása kulccsal a többi ajtó kinyitását eredményezi. Sokkal bonyolultabb a zárszerkezet, vagy a központi zár motor javítása, bár utóbbinál az elektromos motoroknál jellemző meghibásodásokra lehet számítani.