AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Középkonzol választása.


A középkonzol azt a felületet jelenti, amely az autó belsejének elülső részén, középen található. A középkonzol a műszerfaltól kezdődik és gyakran az átvételi csatornával is egybeolvad, amely átfut a vezetői ülés, illetve az anyósülés alatt. A középkonzol tehát egy rendkívül fontos része minden autónak, hiszen itt láthatóak az autó állapotának adatai is.

A középkonzol legfontosabb tulajdonságai

A modernebb gépjárművekben a középkonzol elején, a függőleges részén helyezkedik el a váltókar, hogy azt sofőr így könnyebben elérje. Egyre több autóban vannak már pohártartók is a középkonzol, valamint egyéb kis helyek ahová pakolni lehet, néhány autóban ez a hely hűtött is. A középkonzolnak tehát manapság nemcsak az a szerepe, hogy felületet adjon egyes műszereknek, valamint az autós rádiónak, de az is, hogy apróbb dolgainkat vagy italainkat a közelünkben, egy karnyújtásnyira tudjuk tartani. A középkonzolra napjainkban már telefontartókat és GPS-tartókat és akár díszeket is lehet szerelni, amelyek minden autós boltban és autószervizben kaphatóak. 


Keresse meg az autójához megfelelő középkonzolt:


Kiegészítő középkonzol

Néhány autóban van egy kiegészítő középkonzol is, amely magába foglalja a klímaberendezést, és a szórakozásért felelős rendszert, vagyis például a CD-lejátszót, de itt találhatóak például a kijelzők és a szellőzőnyílások is és néha az ablakvezérlők is, ha azok nem az ajtóban vannak. Bár egyre kevesebb autóba vannak beépítve, de néhány autóban a kiegészítő konzolon található a hamutartó. Egyes autókban a kiegészítő középkonzolon találhatóak a melegítő nyílások, hogy így azok is kényelemben érezhessék magukat, akik a hátsó üléseken ülnek. A középkonzol tehát egy igen fontos része minden járműnek, ezért gondoskodni kell arról, hogy a középkonzol minden alkatrésze rendben legyen.