AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kereszttartó választása.


Kereszttartó többféle is van az autónkban, amin persze nem kell csodálkozni, hiszen kereszttartónak hívják mindazokat az alkatrészeket, amelyeket egy szerkezetben merőlegesen helyeznek el a főtartókra, hogy azokat stabilizálják.

Kereszttartó az autó karosszériájának stabilitásáért!

Vannak például olyan futómű megoldások, ahol a kerekeket lengőkarok tartják, amelyeket a rájuk hegesztett kereszttartó kapcsol egymáshoz. Magát az acélból készített kereszttartót gumi–fém felfüggesztésekkel és csavarokkal kapcsolják a kocsiszekrényhez.


Keresse meg autójához megfelelő kereszttartó autóalkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ha az egyik kerék rugózik, akkor a kereszttartó elcsavarodik és stabilizátorként működik. Ugyanakkor kereszttartónak hívják a tetőcsomagtartóhoz tartozó kereszttartó sínt is. A legtöbb autóban előforduló kereszttartó mégis az úgynevezett első kereszttartó, azaz lökhárító merevítő. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket!

Első kereszttartó.

Az első lökhárítóhoz tartozó belső merevítő legfontosabb feladata az ütközési energia elnyelése, ha balesetet szenvedünk. Ma már az autók túlnyomó többségében műanyagból készül a lökhárító, ezért kisebb az ellenálló képessége – ezért is szükség van a lökhárítóburkolat merevítésére. Első kereszttartó persze nagyon sokféle kapható, hiszen igazodni kell az adott autótípushoz, és egy konkrét autóhoz is több gyártó termékei közül választhatunk, mivel a gyári kereszttartó mellett kaphatók utángyártott termékek is. A webáruházban is számos típus közül lehet választani, kapható például Iharos & Goller kereszttartó, Klokkerholm kereszttartó és QWP kereszttartó is.