AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Javító elemek választása.


Javító elemek név alatt tartjuk nyilván azokat a kisebb-nagyobb karosszéria tartozékokat, amelyek az egyes karosszéria elemek, vagy a karosszéria egyes részeinek javításához szükségesek.

A javító elemek praktikusak

A javító elemek lényege, hogy a karosszéria egyes pontjaihoz, egyes részeihez meghatározott formájú, olyan elemek tartoznak, amelyek ezeknek a pontoknak a rögzítésére és megerősítésére, meghibásodásuk esetén a hibás rész cseréjére használhatók fel. Ez azt jelenti, hogy a karosszéria lakatosnak ezeket – a rendszerint bonyolult alakú – lemezeket nem kell minden egyes javításnál lemez alapanyagból újra kiszabni, megformálni, hanem elég azokat a katalógusból kiválasztani és a javításhoz megrendelni. Természetesen egy autó karosszériájánál ilyen javító elemből igen sok van, tehát pontosan kell a beszerzésnél a megfelelőt kiválasztani.


Keresse meg az autójához megfelelő javító elemeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A leggyakoribb javító elemek

Az autó karosszériájának egyes részeit nem azonos terhelés éri az autó használata közben. A sérülésnek és korróziónak leginkább kitett helyeken gyakrabban kell a javító elemek alkalmazásával számolni. Ilyen jellemzően túlterhelt és gyakran javításra szoruló hely a karosszérián a sárvédő és a küszöb. Ide verődik fel a legintenzívebben a víz a sár, itt tud a kisebb-nagyobb repedésekbe, nyílásokba beszivárogni minden káros vegyi anyag, az útra szórt sótól az aszfaltra csepegett olajig bezárólag bármi. A javító elemek szempontjából ugyancsak neuralgikus helynek számít a csomagtartó, ahol szintén előd tud fordulni minden, ami a karosszériának árt és ezért nem kellene ott előfordulnia.