AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hossztartó választása.


Hossztartó gondoskodik az autó egyes karosszéria elemeinek rögzítéséről az autó vázához. Segítségével a karosszéria egyes sérült elemeit külön-külön lehet leszerelni és újra cserélni, feltéve, ha maga a hossztartó nem sérült meg.

A hossztartó szerepe

A mai korszerű autók karosszériája több elemből áll és úgy nevezett hossztartó segítségével van az autó vázához rögzítve. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy amikor az autó karosszériája megsérül, és a sérült részt cserélni kell, a balesetben deformálódott elemet a hossztartóról egyszerűen leszerelik és a helyére kerül az új karosszéria elem. Rendszeresen előfordul az is, hogy a karambolban olyan erős mechanika hatás éri a karosszériát, aminek következtében nem csak a karosszéria lemeze, de a hossztartó is megsérült, deformálódik, törik.


Keresse meg az autójához megfelelő hossztartó alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A hossztartó cseréje

Abban az esetben, ha nem csak a karosszéria lemeze, de maga a hossztartó is megsérül, a legjobb megoldás a cseréje. Ehhez nagyon gondosan kell kiválasztani a márkához, modellhez, évjárathoz és a karosszéria jól körülhatárolt részéhez, megadott pontjához tartozó hossztartót. A hossztartóknak funkciójuk és az abból eredő szerkezeti felépítésük alapján négy nagy csoportját különböztetjük meg. Ezek: egyenes váznyúlvány, tűz fal előtti lefelé hajló hossztartó, befelé vagy oldalra hajló hossztartó és a duplán hajlított, kengyel formájú hossztartó.