AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Homlokfal választása.

Homlokfal alatt valami hasonlót kell érteni a gépkocsi esetében, mint az építészetben, ahol ezt az elnevezést az épület frontoldalának, vagy bejárati oldalának megnevezésére használják.

A homlokfal gépkocsi frontján, vagyis elején található és elsősorban arra szolgál, hogy a jármű elején előforduló egyéb alkatrészek és felszerelések.

Tehát pl. a lámpák rögzítésének feltételeit megteremtse, vagyis a homlokfal nem a jármű karosszériájának elülső, külső felülete, hanem elsősorban az, ami alatta van. Úgy kell elképzelni, mint a gépkocsi alvázát a karosszéria nélkül.


Keresse meg autójához megfelelő homlokfalat:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A homlokfal javítása jellemzően homlokfal csere szokott lenni, mivel a homlokfalak gyakran műanyag öntvények, vagy fémlemezből kivágott profilok. Ezek törése, torzulása esetén a legegyszerűbb ugyanis a csere. Ez nem jelenti azt, hogy az esetek egy jelentős részében lehetetlen volna  például a lemezből készült homlokfal javítása. Lehetséges, csak macerás, így a munkadíj magasabb lehet, mint egy új homlokfal ára. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Miért fontos a homlokfal javítás, hiszen nem is látszik, és igazán fontos szerepe a gépkocsi működésében nincs?

 

Csak azért kell a homlokfal hiba esetén is szervizbe vinni a kocsit, mert – ugyan a homlokfal javítása nélkül is megy a motor és gurul a jármű – a homlokfalba épített alkatrészek, mint amilyen például az elülső világítás, sérülhetnek. A repedt, vagy törött homlokfal rezgése a lámpák rögzítésének meghibásodását, akár az izzó kiégését eredményezheti. Már azon kívül, hogy a repedt, vagy törött homlokfal rezgése gyakran kellemetlen hang forrása is szokott lenni. Műanyag homlokfalnál tehát, még ha eredeti alkatrészként szerezzük is be, a homlokfal ár megfizetése kisebb kiadás lehet, mint a javítás. Itt is érdemes igénybe venni a webáruházak nyújtotta ár összehasonlítás lehetőségét, mivel a homlokfal ár lényegesen alacsonyabb lehet utángyártott homlokfalak esetében. Itt is magától értetődik, hogy márkánként és típusonként eltérőek a homlokfalak. Így ennek megfelelően kell keresnünk homlokfalat is.