AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hátsó csomagtartó választása.

A hátsó csomagtartó kialakításáról, történelméről, a mai korszerű hátsó csomagtartók geneziséről könyvet lehetne írni és számos doktori disszertációt lehetne megvédeni a témában.

A hátsó csomagtartó és a tető csomagtartó viszonya

A hátsó csomagtartót az autók esetében akár a tető csomagtartók kisöccsének is nevezhetnénk, mert annál általában sokkal kisebb és kevesebb csomag szállítására alkalmas. Persze hátrányos helyzete csak látszólagos, ugyanis a tető csomagtartóval szemben van néhány nagyon fontos előnye is. Ilyen, hogy nem kell feltétlenül tekintettel lenni az autó tetejének formájára, teherbíró képességére, hosszára és szélességére, mert a hátsó csomagtartó az autó hossztengelyében komoly szabad kapacitásokkal rendelkezik, amit a legjobban a hátsó csomagtartó funkciókat ellátó kerékpártartók használnak ki.


Keresse meg az autójához megfelelő hátsó csomagtartót:


A hátsó csomagtartó más előnyei

A már említett kerékpárok egymás melletti szállítására alkalmas hátsó csomagtartó, vagy kerékpártartón kívül sok mindent lehet az autó hátulján szállítani. Az egyik legősibb és valamikor nagyon elterjedt hátsó csomagtartó funkció a pótkereket tartó hátsó csomagtartó volt. A helyzet az, hogy bármit is szerelünk – általában a vonóhorog extrém teherbírására apellálva – mint hátsó csomagtartó az autó fenekére, egyben biztosak lehetünk: nevezetesen abban, hogy ott van a legbiztonságosabb helyen. A tetőcsomagtartó bármilyen fejlett rögzítése esetén is nagyobb az esélye annak, hogy fékezés, hirtelen manőver, vagy bármilyen extrém körülmény – mondjuk alacsony bejárati kapu – miatt a csomagtartón szállított tárgy sérül, leesik, elvész, mintha ugyanazt a tárgyat a hátsó csomagtartón tudjuk utaztatni.